Asayiş
  • 8.10.2008 01:50

PKK'LILARA ÖLÜ TAKLİDİ YAPTI!..

Bu arada 17 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan Antalyalı Veysel Kızılay'ın ölü taklidi yaparak kurtulduğu öğrenildi. Hakkari Askeri Hastanesi'nde tedavi gören Veysel Kızılay'ın annesi Durkadın Kızılay, "Oğlumla telefonla konuştuk. Oğlumun mevzisi el bombasıyla bombalanmış. Mevzisi yanarken diğer arkadaşları şehit olmuş. Oğlum da yaralı iken ölü taklidi yaparak kurtulmuş" dedi.
SON ŞEHİTLER DE TOPRAĞA VERİLDİ
Aktütün'ün son şehitleri Sivas ve Afyon'da gözyaşları içinde uğurlandı. Uzman Çuvuş Bahattin Erturhan'ın 5 aylık hamile eşi Fatma Erturhan, "Yiğidim, seni 4 yıl bekledim, sen de beni bekle" diyerek gözyaşı döktü.
Uzman Çavuş Bahattin Erturhan için Sivas'ta düzenlenen cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Şehidin tabutuna sarılan baba Mehmet Erturhan, "Yavrum, aslanım seninle gurur duyuyorum. Hakkım sana helal olsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Eşinin tabutuna sarılan 5 aylık hamile Fatma Erturhan da, "Yiğidim, ben seni 4 yıl bekledim, sen de beni bekle geleceğim" dedi. Erturhan'ın 2,5 yaşındaki kızı Sılanur da babasının tabutunun önünde sürekli ağladı.
OĞLU İNTİKAMINI ALACAK
Uzman Çavuş Nurullah Oymak'ın cenazesi de, Afyonkarahisar'da toprağa verildi. Şehit babası Sabri Oymak, "Oğlumun kanı yerde kalmayacak. Torunum yetişiyor, babasının intikamını alacak" dedi. Şehit eşi Emine Oymak da, operasyondan bir gün önce telefonda görüştüğü eşinden son ana kadar güzel haber geleceğine inandığını anlattı. Oymak, "Bir evladım var. Babasının kanını yerde koymayacak" diye konuştu.
ÖNLEMLER YETMEDİ
PKK'lı teröristlerin Aktütün Karakolu'na düzenlediği saldırından 10 gün önce MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay istihbarat birimlerinin, "Aktütün Karakolu'na PKK'lı bir grup saldıracak" uyarısında bulunduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Aktütün'e özel birliklerden destek timleri gönderildi. Buna rağmen çok sayıda kaybın yaşanması, önlemlerin yetersiz kaldığını gözler önüne serdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:38

İLGİLİ HABERLER