Gündem
  • 27.9.2021 11:54

PKK'nın askeri konsey sorumlusu kim vurduya gitti...

Pençe harekatlarıyla sınır ötesinde iyice köşeye sıkışan terör örgütü PKK, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile de çatışmaya başladı. Örgütün üst düzey ismi korumalarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Mehmetçiğin baskısıyla Kuzey Irak'ta başını kaldıramaz hale gelen PKK, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile de çatışmaya başladı.

Peşmergelerin sınır hattında karakol ve askeri üs bölgesi kurup TSK'yla anlık istihbarat paylaşımında bulunması, keşif, dinleme ve gözetleme faaliyeti yürütmesi teröristleri iyice köşeye sıkıştırdı. Hareket alanı giderek daralan teröristler, terör örgütünün Avrupa'daki diplomasi ayağını yürüten KCK yöneticilerini IKBY ile arabuluculuk üstlenmesi için devreye sokmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı.

HPG'nin askeri konsey sorumlusu kim vurduya gitti...

PKK'lı teröristler son bir ay içinde IKBY'ye bağlı Roj ve Zaravani adıyla bilinen peşmerge özel kuvvetlerine yönelik mayınlı saldırılar düzenlemeye başladı. 10 Milyonluk kırmızı kategoride aranan sözde Hakurk sorumluları "Birdal Burhanlı" ile Murat Kalko'nun peş peşe nokta hava harekâtlarıyla öldürülmesi üzerine terör örgütü bu kez Hakurk'a sorumlu olarak örgütün silahlı kolu HPG'nin de sözde Askeri Konsey üyesi Erdal Aslan'ı Kandil'den gönderdi.

Terörist Aslan'ın yanındaki iki korumasıyla Hakurk Vadisine giderken örgütle bağlantısının koptuğu ve akıbetinin bilinmediği kaydedildi.
 

PKK GEÇEN AYDAN BERİ BU TERÖRİSTİ ARIYOR

Son olarak PKK’nın KDP güçlerine saldırmak üzere sızma girişiminde bulunan 3 teröristinden günlerdir haber alınamadığını duyurdu. Bir süredir isimlerini saklamaya çalışan terör örgütü teröristlerinden ümidini kesmesi üzerine KDP ve Irak hükümetini eleştiren bir açıklama yaparak teröristlerinin iade edilmesini talep etti.

Serwer Serhat kod adlı Erdal Aslan, Wargeş Çavreş kod adlı Ayhan Tatlı ve Dijwar Berxwedan kod adlı Mahmut Xelef’in isimlerini açıklayan PKK, “26 Temmuz günü Güney Kürdistan’ın Xelîfan ilçesine bağlı Bêxme Köyü civarında bir grup arkadaşımızla ilişkimizin koptuğunu, daha önce halkımıza ve kamuoyuna bir açıklama ile duyurmuştuk. Yaptığımız çağrılara ve bu yoldaşlarımızın ailelerinin Güney Kürdistan Hükümeti’ne ve KDP’ye yaptığı başvurulara şimdiye kadar herhangi bir cevap verilmemiştir.” sözleriyle artık teröristlerine dahi sahip çıkamaz duruma geldiğini ortaya koydu.

10 şehidin katiliydi

Terörist Erdal Aslan 2010'da gönderildiği ve 8 yıl kaldığı Bitlis kırsalında, Güroymak İlçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola yerleştirilen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 5'i polis 8 vatandaşı katletmişti. Aslan, Bitlis'in Tatvan İlçesinde emekli Gemi Kaptanı MHP İl Genel Meclis Üyesi 75 yaşındaki Tello Uçak'ın evinin önünde suikast sonucu öldürüldüğü hain saldırıyı da bizzat planlamıştı. Terörist, Tatvan-Hizan arasındaki Güzeldere Bölgesinde de güvenlik korucusu Nihat Çaprak'ı işkence edilerek kurşuna dizilip bir elektrik direğine asılarak şehit edilmesi olayını bizzat gerçekleştirmişti.

6 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 6 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Terör örgütü PKK/YPG'nin bir saldırı teşebbüsü daha akamete uğratıldı. Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 6 PKK/ YPG'li terörist, kahraman komandolarımızın müdahalesiyle etkisiz hale getirildi." ifadesi kullanıldı.


 

Güncellenme Tarihi : 27.9.2021 11:32

İLGİLİ HABERLER