Asayiş
  • 30.1.2016 20:36

PKK'nın keskin nişancıları bakın nereli çıktı...

Cizre’de 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 48’inci gününde devam ediyor.

EMNİYET'E GÖTÜRÜLDÜ

Operasyonların aralıksız sürdüğü ilçede, bugün bir Sırp uyruklu keskin nişancı yakalandı. Sırp keskin nişancı, ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

İlçede, önceki gün gerçekleştirilen operasyonda öldürülen bir keskin nişancının da Sırp uyruklu olduğu ortaya çıkmıştı.

SUR VE CİZRE'YE SIRP KESKİN NİŞANCI

Köşeye sıkışan ve bitme noktasına gelen teröristlerin yardımına Bosna'da binlerce masum insanın canına kast eden Sırplar koştu. İstihbarat birimleri, terör örgütü PKK'nın, Sırp uyruklu keskin nişancıları para karşılığında kiralayarak Türkiye'ye gönderdiğini tespit etti.

PARA KARŞILIĞI KİRALANDILAR

Sur'da tespit edilen 8 keskin nişancıdan 3'ü etkisiz hale getirildi. Dün ise Cizre'de etkisiz hale getirilen bir keskin nişancının Sırp uyruklu olduğu ve PKK tarafından para karşılığı kiralandığı ortaya çıktı. Terör örgütünün Avrupasorumluları tarafından, para karşılığında kiralanan Sırp uyruklu keskin nişancıların özellikle rütbeli askerleri hedef almaları istendi.

250 BOŞNAK'I VURDULAR

Türkiye kamuoyu, "sniper" kelimesini daha çok 1990'lı yıllarda duydu. Avrupa'nın ortasında 3 buçuk yıl süren savaşta Saraybosnalılar, Sırp sniper'ların (keskin nişancı) kurşunlarıyla can verdi. Sniper'lar kenti çevreleyen tepelere mevzilenip masum Bosnalıları avlıyordu. Sırp keskin nişancıların bu yolla öldürdükleri Boşnakların sayısı 250 olarak veriliyor. Saraybosnalılar, keskin nişancıların hedefi olmamak için "ölüm noktaları" na "Pazı Snajper" (Dikkat keskin nişancı) yazısını asmışlardı. Evlerde de önlemler alınmış, keskin nişancıların vurabileceği odalar kullanılmamıştı.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER