Gündem
  • 21.6.2023 11:00

PKK/YPG'nin Kamışlı eşbaşkanı Yusra Derwiş'i vurduk bağırtısı HDP'den geldi

PPKK'nın Kamışlı Kantonu Eşbaşkanı Derwêş, SİHA'larımızn düzenlediği saldırıda öldürüdü.
Kamışlı Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, Tirbespiyê-Kamışlı yolunda içinde bulunduğu araca düzenlediği SİHA saldırısında vuruldu.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberde, Kamışlı Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve aracın şoförü Firat Tûma saldırıda etkisiz hale getiridi.

Qamişlo'daki saldırıda Yusra Derwêş ve yardımcısı şehit düştü- YENİLENDİ -  Hawarnews Türkçe Sayfası

Saldırıda sözde Kamışlo Kantonu Eş Başkanı Gabî Şemûn ise yaralandı.
Söz konusu kimlik bilgileri Rojava Özerk Yönetimi’ne yakın haber ajansı ANHA’da yer aldı.

MİT'in PKK'lıları öldürdüğü operasyon HDP'yi rahatsız etti: Bu suikastlar  derhal durdurulsun

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de aracın Rojava Özerk Yönetimi’ne ait olduğunu ve saldırıda Rojava Özerk Yönetimi kadrosunda yer alan biri sorumlu olan 3 kişinin öldürüldüğünü belirtmişti.

HDP Kamışlo'daki SİHA saldırısını kınadı | Rudaw.net

Yerel kaynaklara göre YPG/PKK'nın sözde komutanları öldürüldü. PKK'nın siyasi kolu HDP, yaşananlardan rahatsızlık duyup Türk ordusunu hedef aldı.
"Cinayetler serisinin sonuncusu" denilen Twitter paylaşımının devamında "Bu suikastların derhal durdurulması için dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz." denildi.


Günay Aslan (@GunayAslan1) / Twitter
HDP'DEN SKANDAL AÇIKLAMA
"Kamışlı Suriye'nin kuzey doğusunda, Türkiye sınırında bulunan Rojava halkının iradesini hedef alan cinayetler serisinin sonuncusu olan ve bugün Qamişlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, Lîma Derwêş ve Firat Tûma’ya düzenlenen bombalı saldırıyı kınıyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu suikastların derhal durdurulması için dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz."

Kamışlo Kantonu Eş Başkanı ve yardımcısı SİHA... | Rudaw.net
 

Güncellenme Tarihi : 21.6.2023 10:55

İLGİLİ HABERLER