Gündem
  • 15.9.2013 12:44

Polis araçlarının kullanımında yeni düzenleme

Emniyet Genel Müdürlüğü, polis teşkilatına ait araçların kullanımında düzenleme yaptı. Artık göreve çıkan her taşıdın sürücüsünün, talep eden birim personelinin, görevin niteliğinin, gidilecek yerin ve gidiş-dönüş saatlerinin kayıtları tutulacak. Araç kullanımı üst birim amirlerince denetlenecek, resmi taşıtlara personel haricinde yakınları bindirilmesine izin verilmeyecek.

Genel Müdürlük tarafından yayımlanan genelgeyle Ankara, İstanbul ve İzmir emniyet müdürlükleri ile genel müdürlük makamlarına tahsis edilenlerin dışındaki teşkilata ait tüm araçların "hizmet taşıtı" olduğu vurgulandı.

"Bu makamlar haricindeki hiçbir personelimizin hizmet taşıtlarını amacı dışında kullanmaması gerekmektedir. Ancak bazı rütbeli personelin taşıtların kullanımında bu kurala aykırı davranışlar sergiledikleri görülmüştür" ifadelerine yer verilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"Bundan böyle, il emniyet müdürlükleri/daire başkanlıkları ve diğer birimlerde taşıtlar herhangi bir şubenin veya büronun kullanımında bulunmayacak, birim içinde oluşturulacak havuzda toplanacak. Taşıtların görevde kullanımı il emniyet müdürünün/daire başkanının görevlendireceği taşıt hizmetlerinden sorumlu şube müdürlüğü ve büro amirliğince sevk ve idare edilecek.

- Amirlerin makam şoförü ve koruması olmayacak

Merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde taşıtların göreve sevklerini ulaşım veya taşıt hizmetlerinden sorumlu şube müdürlüğü veya büro amirliği yürütecek. Bu birimler göreve çıkan her taşıtın, sürücü personelini, talep eden birim personelini, görevin niteliğini, gidilecek yeri, göreve gidiş-dönüş saatlerinin kayıtlarını tutacak."

Merkez ve taşra teşkilatlarında taşıt kullanımına ilişkin yeni uygulamanın detaylarının da yer aldığı genelgeye, şöyle devam edildi:

"Mesai saatleri dahilinde çalışan tüm personel göreve geliş ve gidişlerinde personel servis araçlarından faydalanacak. Mesai saatleri dışında görevli personelin araç kullanmasına büro amirleri değerlendirecek. Araç kullanımı ve sevkleri üst birim amirlerince denetlenecek, kontrol ve denetim kayıtları polis başmüfettişlerine ibraz edilecek. Resmi taşıtlara personel haricinde yakınları bindirilmeyecek. Amir sınıfındaki personellerin makam şöförü ve korumaları olmayacak. Aynı güzergahta olan veya yakın zamanlı işler birleştirilerek daha az taşıt kullanılacak."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:02

İLGİLİ HABERLER