
POLİS HER YERDE BU KADIN BOMBACIYI ARIYOR!
Kış üstlenmesi için geri çekilen ve iç karışıklığın yaşandığı Suriye’ye doğru kaymaya başlayan PKK’nın son zamanlarda birbiri ardına aldığı darbeler ve yurt içinde KCK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle Türkiye’de ses getirmek için saldırıları yapmayı amaçladığı ileri sürüldü. Özellikle polis ve askeri hedef alan bombalı saldırıları planlayan PKK’yı takip eden istihbarat birimleri, örgütün bu kapsamda Türkiye’ye bir kadın bombacı militanını gönderdiğini tespit etti.
İstihbarat birimleri, eylem hazırlığı içerisindeki örgüt mensubunun güzel göründüğünü şık ve düzgün giyimli olduğuna dikkat çekti. İstihbarat birimleri, yanında miktarı bilinmeyen C-4 ve A-4 tipi patlayıcı bulunan 1.65 boyunda 25 yaşlarındaki, buğday tenli kadın teröristin, en son Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde görüldüğü bilgisine ulaştı.
Bu bilginin ardından nereye gittiği saptanamayan kadın teröristin hedefinde Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman’da görev yapan polis ve askerin bulunduğu ifade edildi. Suriye üzerinden Türkiye’ye girdiği tahmin edilen kadın teröristin yakalanması için yurt genelinde çalışma başlatılırken, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, tüm illere ’İvedi’ yazılı mesaj ile uyarıda bulunuldu. İstihbarat birimlerinin hazırladığı raporda terörist kız şöyle tanımlandı:
“25 yaşlarında, 1.65 boylarında, buğday tenli, şık giyimli ve düzgün bir diksiyona sahip.”