Asayiş
  • 20.5.2013 12:35

Polis katili 'tahliyesini' istedi

Polis memuru Mücahit Daştan'ı şehit eden DHKP-C'li terörist Nurgül Acar, 'Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs', 'adam öldürmek' ve 'örgüt üyeliği' suçlarından tutuklanarak Matris Cezaevine konmuştu. Trabzon'da 19 Nisan 2008 günü Erdoğdu Mahallesi Soğuksu Caddesi üzerinde ' ölümleri durdurun' ,'Şehitlerimizi anıyoruz', 'Umudu Selamlıyoruz' başlıklı bildiri dağıtırken 4 arkadaşıyla birlikte linçten son anda kurtarılan, Türkiye'nin değişik şehirlerinde katıldığı eylemler nedeniyle 'profesyonel eylemci' unvanını alan DHK-C'li Nurgül Acar, hakkında 'Terör Örgütü'nün Propagandası' yapmak suçundan hazırlanan iddianame ile Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmış ve yakalama kararı çıkarılmıştı.

“DURUŞMALARA KATILMAK İSTEMİYORUM”
Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren DHKP-C'li Nurgül Acar, şunları söyledi:
“Bazı demokratik eylemler iddianamede suç olarak gösterilmiştir. Bunların hepsi yasal çerçevede düzenlenmiş eylemlerdir. Temel Haklar Derneği legal bir dernektir. Bu dernekte ülke gündemine yönelik düzenlediğimiz kampanyalar oluyordu. Afiş, dergi ve bildirilerle bu kampanyaların halka ulaştırılmasını sağlıyorduk. İstanbul'da hakkımda devam eden dava var. Ancak, henüz iddianamesi hazırlanmadı. Bu dosyanın İstanbul'daki dosya ile birleştirilmesini istiyorum. Duruşmalara katılmak istemiyorum. Tahliyemi ve tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ SUÇUNDAN YARGILANACAK
Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi' suçundan tutuklanan DHKP-C'li Nurgül Acar hakkında TCK 314-2 maddesi kapsamında 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Mahkeme DHKP-C'li Acar'ın duruşmalardan vareste tutulmasına ve dosyanın birleştirilmesi hususunda görüş sorulmasına karar verdi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:10

İLGİLİ HABERLER