Asayiş
  • 10.10.2008 01:35

POLİS KATİLLERİ AKRABA ÇIKTI!..

Saldırıyı planlayan Mehmet Şah Yıldızdeniz her yerde aranıyor. Yakalanan 2 saldırganın Yıldızdeniz’in çok yakın akrabası olduğu açıklandı.
Diyarbakır’da 4 polis ile bir teknisyen yardımcısının şehit edilmesi, 23 personelin de yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırıyı gerçekleştiren dört teröristten üçü dün öğlen saatlerinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Kanlı eylemin planlayıcısı olduğu belirlenen Mehmet Şah Yıldeniz ise her yerde aranıyor. Teröristlerin 70 metreden içerisinde 40 kişinin bulunduğu servis aracına 60 mermi sıktığı anlaşıldı.
Saldırı sonrası Aziziye, Cumhuriyet ve Huzur mahallelerinde tüm evlerin tek tek aranması alçakların kısa sürede yakalanmasını sağladı. Yapılan istihbari çalışmalar ve vatandaşlardan gelen ihbar üzerine eylemi gerçekleştiren dört teröristin kimlikleri dün sabah tespit edildi. Kanlı saldırıyı Diyarbakır’ın Kulp ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Şah Yıldeniz’in planladığı ve yönettiği, eylemi yakın akrabası Halis Y’nin, Netullah Y’nin ve ismi açıklanmayan bir teröristle gerçekleştirdiği belirlendi.
Olay yerinde bırakılan silahların Bingöl’de askerlere karşı gerçekleştirilen eylemde kullanıldığı ortaya çıktı. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün öğlen saat 13.00 sıralarında özel harekat timleri eşliğinde Aziziye ve Huzur mahallesindeki üç ayrı eve baskın düzenledi.
Eyleme katılan teröristlerden Halis Y’nin Aziziye mahallesinde saklandığı bir evde, saldırıda “gözcülük” yaptığı belirlenen Netullah Y’nin de Huzur mahallesindeki kendi evinde kıskıvrak yakalandı. Üçüncü terörist de Aziziye mahallesindeki bir hücre evinde gözaltına alındı. Terörist Mehmet Şah Yıldeniz'in saldırıdan 3 gün önce olay yerine gelerek keşif yaptığı ve saldırıyı aracın kent merkezine girişi sırasında otobüsün yokuş çıkarken süratinin en aza düştüğü noktada gerçekleştirmeyi kararlaştırdığı belirtildi. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:33

İLGİLİ HABERLER