Asayiş
  • 29.6.2008 10:02

POLİS KURŞUNUYLA FELÇ OLDU!

Kadıköy’de bir sivil polis memuru tarafından boynundan vurulan Yasin Kırbaş felç oldu. Kırbaş’ın da aralarında bulunduğu üç kişi tarafından bıçakla gasp edilmek istediğini savunan polis memuru B.O., serbest bırakılırken; Kırbaş hakkında tutuklama kararı verildi.
İddiaya göre, Bakırköy Umut Çocukları Yurdu’nda kalan ve 18 Haziran’da Kadıköy’deki amcasını ziyarete giden Kırbaş (18), akşam saatlerinde tekrar yurda dönerken, bir zamanlar sokaklardan tanıdığı arkadaşlarıyla karşılaştı ve onlarla Kadıköy Moda burnuna gitti. İddiaya göre, Kırbaş’ın iki arkadaşı burada, kız arkadaşı ile dolaşmakta olan bir şahsa bıçak çekerek, para ve cep telefonlarını istedi. Ancak, bu şahsın Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru O. olduğunu anlayan madde bağımlısı kişiler kaçmaya başladı. Zanlıların peşine düşen O., arkadaşlarının peşinden koşmak isteyen Kırbaş’ı yakaladı. Kırbaş’ın iddiasına göre, bu sırada polis memuru, silahı omzuna dayayarak ateş etti. Hastaneye kaldırılan Kırbaş’ın sağ omzundan giren kurşunun omuriliğine saplandığı anlaşıldı.
Yürütülen araştırma sonunda, B.O ve olay sırasında Kırbaş’ın yanında bulunan iki arkadaşı gözaltına alındı.
Olay sonrası mahkemeye çıkartılan Kırbaş’ın iki arkadaşı tutuklanırken, O tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, hastanede yaşam mücadelesi veren Kırbaş hakkında da tutuklama kararı verdi. Kırbaş, sağlığına kavuştuğunda cezaevine konulacak. Kırbaş ise “Arkadaşlar bağırırlarken, birbirleriyle küfürleşirken ben tam yanından geçtiğim için beni yakaladı ve olay oldu. Suçsuz yere hayatımı kararttı. Suçluların cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER