Gündem
  • 7.8.2009 01:25

POLİS ŞEFİNİN AJANDASINDAKİ DEHŞET NOT!"..

Ergenekon Terör Örgütü üyesi iddiasıyla tutuklanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'dan şok iddia… Ergenekon sanığı Adil Serdar Saçan, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı Hızır Ali Muratoğlu'nun Sedat Peker tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Adil Serdar Saçan'ın, Ergenekon soruşturması kapsamında el konulan ajandasında, “Mahmut Hoca'nın damadını Sedat Peker öldürdü. Nurişleri Sisi'den bulabiliriz” ifadeleri yer alıyor. Adil Serdar Saçan'ın şok iddialarının yer aldığı ajandasının notları, Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 2. iddianamenin delil klasörlerinde yer alıyor.

SEDAT PEKER, VELİ KÜÇÜK'E “EMİRLERİNİZİ BEKLİYORUM” DİYOR!
Sedat Peker'in, Ergenekon Terör Örgütü'nün yöneticisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile yakın ilişkisi bulunuyor. Ergenekon iddianamesinde, Sedat Peker'in, birçok konuşmasında, Veli Küçük'e, “Emirlerinizi bekliyorum” dediği yer alıyor.
Veli Küçük, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasında, Sedat Peker'i isimli tanıdığını belirterek, “Aslen Adapazarlı olan babası Ahmet Peker vasıtası ile tanıyorum, babası rahmetli olduktan sonra, birkaç kez Kocaeli de beni ziyarete geldi ve görüştüm” dedi.
Veli Küçük, “Sedat Peker birçok konuşmasında “emirlerinizi bekliyorum” şeklinde konuşmaktadır. Sedat Peker size neden bu şekilde hitap etmektedir” sorusuna, “Ben Sedat'ı babasından dolayı tanıdığım için ve benden de küçük olduğu için zaman zaman bu şekilde hitaplarda bulunmuştur” diye konuştu.

PEKER: KÜÇÜK'E SAYGI VE SEVGİM ÇOĞALDI
Sedat Peker, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın sorularını yanıtlamıştı.
Bir soru üzerine, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü babasının yakını olduğu için tanıdığını, kendisine sevgi ve saygı duyduğunu belirten Peker, ''Şu an itibarıyla da kendisine duyduğum saygı ve sevgide azalma olmamıştır, çoğalma olmuştur. Yasal çerçeveler dışında herhangi bir muhabbetim ve iş ortaklığım yoktur'' dedi. Peker, ''terör örgütlerinin hedefinde olduğu için Küçük'e yardım etmek istediğini'' dile getirerek, sıkıntısı olanlara imkanları doğrultusunda yardım ettiğini kaydetti. Ergenekon iddianamesinde de, Ergenekon terör örgütüne mensup bazı kişilerin İstanbul Çarşamba'daki İsmailağa Cemaati'ne sızma girişiminde bulunduğu tespit edilmişti.

HIZIR ALİ MURATOĞLU NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?
Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin damadı Çukurbostan Camii İmamı Hızır Ali Muratoğlu, 17 Mayıs 1998 tarihinde, ders verdiği Fatih İsmailağa Camii'nde çirkin bir saldırıya uğradı. İmam Hızır Ali Muratoğlu aldığı 7 kurşun yarasıyla ağır yaralanarak, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Fatih Çarşamba'da bulunan İsmailağa Camii'ne geldiği belirtilen Çukurbostan Camii İmamı Hızır Ali Muratoğlu'na yaklaşan ve bir yıldır cemaat içinde görülen sarıklı ve cübbeli bir şahıs, silahını çekerek Hızır Ali Muratoğlu'nun üzerine kurşun yağdırdı. Saldırıda Muratoğlu'nun biri karaciğer, 6 kurşun da göğsüne isabet etti. Aldığı kurşun yaraları ile ağır yaralanan İmam Muratoğlu, hastaneye kaldırılırken, yolda hayatını kaybetti. Hızır Ali Muratoğlu'nun öldürülüşünün üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen, cinayetle ilgili şüpheler giderilmedi.

VAKİT

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER