Asayiş
  • 31.5.2013 10:17

Polisi alarma geçiren heykeltraş

Samsun’da heykeltıraş Adil Çelik, yaptığı insan heykelini aracına taşırken, "Bir araca ceset taşındı" ihbarı üzerine polis alarma geçti.

Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan ’Maxworks’ tekniğini kullanarak yaptığı silikon heykeller tamamen insanı andıran Adil Çelik’in bu başarılı çalışmaları bazen polisi de alarma geçiriyor.

Samsun’daki atölyesinde yaptığı Batıpark’taki Amazon Köyü’ne esir alınmış bir erkeğin heykelini götüren Adil Çelik, Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde vatandaşlar tarafından fark edildi. Otomobiline taşıdığı insan heykelini ceset zanneden vatandaşlar 155 Polis İmdat Servisi’ne Adil Çelik’in aracının plakasını verip adresi bildirerek, "İş hanından otomobile ceset taşındı" dediler. İhbar üzerine Samsun polisi alarma geçirildi. Polis, plakası verilen aracın peşine düştü. MOBESE kamerasından da aracın geçtiği bölge tespit edildi. Bölgeye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri sevk edildi. Denizevleri Polis Merkezi ekipleri aracı durdurmak için Atatürk Bulvarı üzerine yoldan tertibat aldı. Cesedin taşındığı ileri sürülen iş hanına sevk edilen polisler, heykeltıraşın yaptığı heykeli taşıdığını öğrendi.

"BAŞIMA ÇOK GELİYOR"

Heykeltıraş Adil Çelik, "Bu tür olaylarla çok karşılaşıyorum. Sivas’ta Aşık Veysel’in heykelini taşırken polis peşime düştü. Amasya’da da ihbar edildim. Mola verdiğimiz yerde polis peşimize düşüp bizi yakaladı. Ekipler geldi. Kendilerini heykel olduğunu anlattık. Son olarak da Samsun’da yine aynı durum yaşandı. Aslında heykeli araca koyarken fark eden vatandaşlara heykel olduğumuzu söyledik. Vatandaşlar inanmamışlar. İhbar etmişler. Heykeller çok gerçekçi olduğu için bizim için biraz eğlenceli de oluyor" dedi.

"İBO HEYKELİ BİTMEK ÜZERE"

Şanlıurfa’daki Tatlıses Müzik Müzesi için İbrahim Tatlıses’in heykelini de yapan Adil Çelik, "İbrahim Tatlıses’in heykeli bitmek üzere. Son aşamasına gelindi. Güzel bir müze hazırladık. Daha önce İbrahim Tatlıses’e bir heykel hazırladık. Hoşumuza gitmedi. İbrahim beyin belli dönemlerde bayağı bir değişimi var. İbrahim Tatlıses çalışması zor bir çalışma. Somurtkan yüzden çok daha neşeli bir İbrahim Tatlıses yapıyoruz. Umarım güzel bir şey olacak. Çalışma devam ediyor. Bitirmek üzereyiz" diye konuştu.

(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:51

İLGİLİ HABERLER