Asayiş
  • 31.10.2012 23:18

Polisi şikayet için gitti karakolda dayak yedi

SAĞLIK-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Yüksel Koçoğlu, resmi polis aracıyla kaza yapan ve oğlu hafif yaralanan polis memurunun, 112 ambulansı paramedik görevlisini dövdüğünü öne sürdü. Koçoğlu, paramedik görevlisinin şikayetçi olmak için polis merkezinde de başka polisler tarafından tartaklandığını iddia etti.

Yüksel olayın, dün saat 06.30 sıralarında İstiklal Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldiğini söyledi. Koçoğlu, resmi polis aracının karıştığı trafik kazası ihbarı üzerine hareket eden 112 ambulansının, kaza yerine ulaştığında polis aracında yolcu olarak bulunan ve başından hafif yaralanan bir çocuğa ilk müdahaleyi yaparak onu ambulansa aldığını, bu sırada polis memurunun S.H.'nin de yaralı oğlunun yanına girmek istediğini anlattı. Koçoğlu, ambulans ekibinde paramedik görevlisi Selman İri'nin, hasta yakınlarının ambulansın ön kısmına binmeleri gerektiğini, hasta yanına almalarının yasak olduğunu belirtmesi üzerine polis memuru ile aralarında tartışma çıktığını ifade etti.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Yüksel Koçoğlu, polis memurunun sağlık çalışanına saldırarak dövdüğünü öne sürerken şöyle dedi:

"Ambulansta görevli sağlık çalışanı arkadaşımız, polis memuru tarafından ağza alınmayacak hakaretlere maruz kalmış, tokat ve yumrukla darp edilmiştir. Bu olay sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hangi boyutlara geldiğinin anlaşılması açısından önemlidir. Arkadaşımız hastanın naklini hastaneye yaptıktan sonra 10 Nisan Polis Merkezi’ne giderek şikayetçi olmak istemiş. Ancak, orada da aynı polis memuru ve başka iki polis memuru tarafından da tartaklanmıştır. Arkadaşımız can güvenliği sağlanamadığından mağduriyetini anlatmak için gittiği polis merkezinde ifade bile verememiştir."

"VALİ BİZDEN ÖZÜR DİLEDİ"

Olayı sendika olarak adli ve idari açıdan takip edeceklerini ifade eden Koçoğlu, şiddetin önüne geçmek için güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği konusunda çalışmalar yaparken, şiddetin güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilmesine üzüldüklerini söyledi. Koçoğlu, "Konuyu Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile görüştük. Kendisi bizden özür diledi ve gerekenin yapılacağını söyledi" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:32

İLGİLİ HABERLER