Asayiş
  • 13.9.2013 17:11

Polisi yakan sevgili

SAMSUN'da, 28 yaşındaki N.Ş.'yi evinde silahla tehdit edip cinsel ilişkiye zorladığı iddiasıyla yargılanan emekli polis 57 yaşındaki Recep Yavrucu, 'hürriyeti kısıtlama' suçundan 3 yıl 4 ay, bıçak bulundurmaktan 10 ay ve polis memurlarının görevini engellemekten de 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezaları erteledi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Kazım Karabekir mahallesinde 3 yıl önce meydana gelen olayda, eşinden boşanan emekli polis memuru Recep Yavrucu, bir arkadaşının aracılığıyla N.Ş. ile tanışarak arkadaş oldu. Yavrucu, duygusal bağ kurdukları N.Ş. ile evlenme kararı aldı.

İddiaya göre N.Ş. sıkıntıları bulunduğunu söyleyerek 10 bin 500 lira para aldığı Recep Yavrucu'nun, kredi kartlarını da alarak ortadan kayboldu. Arkadaşları aracılığıyla izini bulduğu N.Ş.'yi evine çağıran Yavrucu, parasını ve kredi kartlarını istedi. Ancak alamayınca, iddiaya göre Recep Yavrucu, "Ya paramı vereceksin ya da benimle birlikte olacaksın. Yoksa buradan ölün çıkar" diyerek tehdit edip N.Ş.'yi cinsel ilişkiye girmeye zorladı.

Bu sırada bir fırsatını bulan N.Ş., cep telefonundan sevgilisi Hakkı A.'ya mesaj gönderip kendisini kurtarmasını istedi. Hakkı A.'nın ihbarıyla eve gelen polisler, emekli meslektaşları Recep Yavrucu'yu gözaltına aldı. Tutuklanan ve hakkında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne tehdit, cinsel istismar, polise direnmek, hakaret suçlamalarıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Yavrucu, 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Bugünkü karar duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen Yavrucu, "10 ay boşuna cezaevinde kaldım. 1.5 ay gönül ilişkimiz oldu. Daha sonra evlenmeye karar verdik. Kendisine, borçlarını ödemek için 10 bin 500 TL verdim. Daha sonra sevgilisi olduğunu öğrendim ve paramı istedim. Onlar da vermemek için bana bu tuzağı kurdular" dedi.

Daha önceki duruşmada, "Beni silahla tehdit etti. 'Benimle birlikte olmazsan seni Münevver gibi yaparım' dedi. Kendisi çok sarhoştu. Bu sırada onun telefonundan erkek arkadaşıma mesaj atıp yerimi belirttim. Soyunmamı istedi. Ben de onu oyalayıp, konuşup ikna etmeye çalışıyordum, polisler gelip beni kurtardı" diyen N.Ş. ise bugünkü duruşmaya katılmadı.

Mahkeme heyeti, emekli polis memuru Recep Yavrucu'yu yöneltilen suçlamalardan toplam 20 ay hapis cezasına çarptırdı, ardından da erteledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER