Asayiş
  • 27.2.2013 16:52

Polisi yakmak istediler!

MERSİN  - Edinilen bilgiye göre, terör örgütü yandaşları 15 Şubat olaylarındaki gözaltıları bahane ederek merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'ndeki ara sokaklarda korsan gösteri yaptı. Polis ekipleri korsan gösteri yapan gruplara müdahale etti. MOBESE kameralarınca kaydedilen görüntülere göre, bir otomobilin arkasına gizlenen bir kişi, zırhlı polis aracının geçişi sırasında saklandığı yerden çıkarak molotof kokteylini zırhlı araca atıyor. Aynı anda başka bir kişide polis aracının önüne molotof kokteyli atıyor. Zırhlı araçtan inen polisler ise atılan molotoflara aldırmadan örgüt yandaşlarının peşinden giderek 3 kişiyi yakalamayı başarıyor.
Olay yerinde yapılan aramada ise molotof bombası hazırlamakta kullanılan malzemelerin ele geçirildiği belirtildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan E.D. (21) ile yaşı 18'den küçük olan F.B. ve A.A. mahkemeye sevk edildi. E.D.'nin Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenci olduğu ve sokak eylemlerini organize etmek için Mersin'e geldiği öğrenildi.
Öte yandan, kalıcı bir rahatsızlığı olan E.D.'nin sürekli kullanması gereken ilaçların ise polisler tarafından temin edildiği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:39

İLGİLİ HABERLER