Dünya
  • 27.4.2021 11:48

Polisler 73 yaşındaki hasta kadının kolunu çıkarttı

ABD polisinden yaşlı kadına çirkin müdahale! Önce yere attılar…

Sık sık uyguladığı orantısız şiddetle gündeme gelen ve müdahaleleri sırasında son yıllarda onlarca kişiyi haksız yere öldüren ABD polisinin yaşlı ve hasta bir kadına uyguladığı şiddet, ülke gündemine oturdu. Demans hastası olan 73 yaşındaki yaşlı kadına, marketten çıkarken para ödemeyi unuttuğu için müdahale eden ve bu sırada kolunun çıkmasına sebep olan polis memurlarının, bu anlara ait görüntüleri izlerken kahkaha attıkları video oldukça tepki çekti.

ABD polisinin sivillere uyguladığı tartışmalı müdahaleler gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz yıl meydana gelen ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran George Floyd cinayetinin ardından eleştiri oklarının hedefine oturan ABD polis teşkilatındaki skandallar, bir bir ortaya çıkıyor. Ülke medyasına yansıyan haberlerde, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen bir olayda, polisin yaşlı ve hasta bir kadına uyguladığı skandal muamele büyük tepki çekti.

HASTA KADINA BİLEREK EZİYET ETTİLER

Olay, 2020'nin Haziran ayında Colorado eyaletinde yaşandı. 73 yaşındaki demans hastası Karen Gurner isimli kadın, girdiği marketten çıkarken ödeme yapmayı unuttu.Market çalışanlarının, aldığı şeker, kola ve tişört için ödeme yapması gerektiği söylenen yaşlı kadın, anlama bozukluğu da yaşadığı için bu talebi yerine getiremedi.Yaşlı kadının elinden eşyaları alan market görevlileri, polise haber verdi. Market çıkışında, üzerinde parasını ödemediği herhangi bir eşya bulunmadığı halde yaşlı kadına müdahale eden polis memurları, hasta kadını hızlıca yere atarak gözaltına almaya çalıştı.

Güncellenme Tarihi : 27.4.2021 12:00

İLGİLİ HABERLER