
POLİSTEN HIRSIZLIĞA KARŞI BROŞÜRLÜ UYARI!..
Şişli'de İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünce hazırlanan ve vatandaşların hırsızlık olaylarına karşı alması gereken tedbirlerin anlatıldığı bir broşür dağıtıldı.Vatandaşların mal varlığına karşı oluşan tehditlerin oluşmadan önce önlenebilmesi amacıyla hazırlanan ve Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince Şişli'de dağıtılan broşürde, vatandaşların tatile çıkarken, evlerinin posta kutusuna gelen mektuplar ile tanıtım broşürlerini tanıdıklarına zaman zaman aldırmaları önerildi.
Hırsızlık olaylarının önlenmesi için çeşitli önerilerde bulunulan broşürde, hırsızlara karşı tatile çıkanların ev veya iş yerindeki kasalarda da çok fazla değerli eşya ya da para bulundurmamaları gerektiği anlatılarak, ev ya da iş yerlerinin kapılarının çelik olması halinde bile mutlaka kilitlenmesi gerektiği vurgulandı.
Broşürde, ev ya da iş yerini sigorta yaptırmanın da mal kaybını azaltacağı dile getirilerek, vatandaşlardan değerli mücevherlerinin fotoğraflarını ve kamera görüntülerini değişik açılardan çekip ellerinde bulundurmaları, plazma televizyon, dizüstü bilgisayar, kamera gibi elektronik eşyaların seri numaralarının kaydedilmesinin de önemli olduğu bildirildi.
Vatandaşların kapılarda zincir bulundurması, tanımadıkları kişilerden kimlik sorması ve şüphelenilen kişilerin polise bildirilmesinin önemine dikkat çekilen broşürde, hırsızlık olaylarına karşı evlerin bulunduğu sokak ve caddelerin de yeteri derecede aydınlatılması gerektiği belirtildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:00