Yaşam
  • 12.9.2005 08:19

PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜLERİ ÇEKMEKLE SUÇLANAN GÖKHAN DEMİRKOL VE AİLESİ LİNÇ KORKUSUYLA ORTADAN KAYBOLDU!..

Gamze Özçelik'in şikâyeti üzerine harekete geçen polis, Gökhan Demirkol'un işyerine ve ailesiyle oturduğu eve baskın düzenledi. Ama ne o ne de ailesinden biri bulunamadı.

Gamze Özçelik'in bir süre önce basına yansıyan "pornografik" görüntülerdeki yarı baygın kadının kendisi olduğunu kabul ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla, polis her yerde eski sevgilisi Gökhan Demirkol'u aramaya başladı. Ünlü mankenin, içkisine ilaç katarak uyutan eski sevgilisi Gökhan Demirkol tarafından tecavüze uğradığını iddia etmesi üzerine İstanbul Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, hareke geçti. Savcılığın talimatıyla Demirkol ailesine ait Kadıköy Bostancı'daki Demirkollar Renault Mais Servisi ile Gökhan Demirkol'un ailesiyle oturduğu Kozyatağı'ndaki eve baskın düzenlendi. Ancak polis aramalarda ne Gökhan Demirkol'u ne de ailesinden birini bulabildi.

Galeride çalışanlardan bilgi alan polis, olayın patlak vermesinin ardından bir linç korkusuna kapılan Demirkol ailesinin, aniden ortadan kaybolduğu bilgisine ulaştı. Araştırmalar doğrultusunda perşembe akşamından sonra ortadan kaybolan Gökhan Demirkol'un yakın çevresine, "Bunu yapan ben değilim. Bir komployla karşı karşıyayım. Linçten korkuyorum. Onun için kaçıyorum" dediği öğrenildi. Soruşturmayı yürüten savcılık ve polis, Demirkol'un bir an önce ortaya çıkarak, bilgi vermesini bekliyor. Polis, şehir dışına çıktığı öğrenilen Demirkol'un yakalanması için çalışmalarını devam ederken, 48 saat içinde sonuç alacaklarını belirtiyor.

Eğer Özçelik'in başvurusu üzerine başlatılan adli soruşturma sonunda Gökhan Demirkol suçlu bulunursa, "tecavüz" suçundan 12, "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan 4.5 olmak üzere toplam 16.5 yıla kadar hapis cezası istenebilir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Doçenti Adem Sözüer, tecavüzün içeceğe ilaç katılarak işlenmesi ve kaydedilen kamera görüntülerinin basın yayın organları, internet ve cep telefonu aracılığıyla dağıtılmasının da ağırlaştırıcı neden olduğunu söyledi. Olayda birden fazla suç oluştuğuna dikkat çeken Sözüer, Özçelik'in yüklü miktarda tazminat davası açabileceğine de dikkat çekti. Sözüer, "İşin ceza boyutunun dışında kişinin onuru zedelendiği için bu eylem hakaret suçuna da girer. Mağdur, bu gibi suçlarda hem maddi hem manevi kayıplara uğradığı için büyük miktarlarda tazminat davası açabilecektir" diye konuştu.

/Sabah

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:09

İLGİLİ HABERLER