Dünya
  • 21.12.2023 19:33

Prag Üniversitesine kanlı baskın.. onlarca ölü ve yaralı var

 Prag'da üniversite saldırısı! Korkunç görüntüler: Çok sayıda ölü var
Prag'ın önde gelen bir üniversitesinde düzenlenen  toplu silahlı saldırıda en az on kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı .

Avrupa'nın en çok turist çeken noktalarından biri olan Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi binasından bugün saat 15.00 sıralarında silah sesleri duyulunca dehşete düşmüş öğrenciler ve turistler kaçarken görüldü. 

Yerel medyada paylaşılan tüyler ürpertici bir fotoğrafta, siyah giyinmiş bir adamın bir fakülte binasının tepesinde dururken aşağıdaki insanlara tüfek doğrulttuğunu ve görgü tanıklarının silahlı adamın kurbanlarını tek tek öldürdüğünü gösterdiği iddia ediliyor. 

Dramatik video, şehirdeki mide bulandırıcı silah seslerini duyduktan sonra, Avrupa'nın en gözde turistik yerlerinden biri olan ünlü Charles Köprüsü'nde dehşete düşmüş turist ve yerel halk kalabalığını gösteriyordu.

Ayrı görüntülerde, silahlı polis memurları saldırırken, başkentteki prestijli Üniversitenin Sanat Fakültesi binasından ellerini havaya kaldırarak koşan insanlar görüldü. 

Ölümcül saldırıdan birkaç dakika sonra seçkin polislerin, silahlı adam 'ortadan kaldırılmadan' önce binaya hücum ettiği görüldü. Prag acil durum hizmetleri, saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü ve 20'den fazlasının yaralandığını (9'u ağır) söyledi. 

SON DAKİKA: Prag’da üniversite saldırısı! Korkunç görüntüler: Çok sayıda ölü var

SON DAKİKA: ÇEKYA'DA ÜNİVERSİTEYE SİLAHLI SALDIRI!

Çekya'nın başkenti Prag'taki Jan Palach Meydanı'nda bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde silahlı saldırı düzenlendi.

SON DAKİKA: Prag’da üniversite saldırısı! Korkunç görüntüler: Çok sayıda ölü var

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polis tarafından yapılan açıklamada, saldırıda ölü ve yaralıların olduğu bildirilerek, bölgenin güvenlik çemberi altına alındığı aktarıldı.

SON DAKİKA: Prag’da üniversite saldırısı! Korkunç görüntüler: Çok sayıda ölü var

Halkın bölgeden uzak durması çağrısında bulunan polis, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklayarak, üniversitenin tahliye edildiğini bildirdi.

SON DAKİKA: Prag’da üniversite saldırısı! Korkunç görüntüler: Çok sayıda ölü var

HALK PANİKLE BÖLGEDEN UZAKLAŞTI

Görgü tanıkları, saldırganın okulun çatısından polise ateş açtığını belirtti. Saldırı sırasında halk, panikle okulun bulunduğu bölgeden koşarak uzaklaştı.

11 ÖLÜ ÇOK SAYIDA YARALI

Saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Çok sayıda yaralı var.

SON DAKİKA: Prag'da üniversite saldırısı! Korkunç görüntüler: Çok sayıda ölü var

SALDIRGANIN İLK GÖRÜNTÜSÜ!

Saldırganın fotoğraftaki kişi olduğu ifade ediliyor.

SON DAKİKA: Prag'da üniversite saldırısı! Korkunç görüntüler: Çok sayıda ölü var

 

ÖĞRENCİLER KORUNMAK İÇİN BARİKAT KURDU

Üniversitedeki bir öğrenci ise saldırganın sınıfına girmemesi için barikat kurduğunu bu fotoğrafla paylaştı.

Güncellenme Tarihi : 21.12.2023 19:47

İLGİLİ HABERLER