
PROF.DR. ZEKERİYA BEYAZ: NURCULUK İSLAMİYET'E ZARARLI
Bediüzzaman nedir? Risale-i Nur yazıları Kur'an'dan sonra dinin en önemli kaynaklarıdır diyorlar doğru mu?
CEVAP: Bediüzzaman, zamanın en güzeli en iyisi gibi manalara gelir. Bu kelimeyi kendi- sine sıfat olarak kullanan tarihde birkaç kişi vardır. Son olarak da Said Nursi adındaki zat kendisine sıfat olarak kullanmış, bizzat yazılarının altına imza olarak Bediuzzaman kelimesini yazmıştır.
Hangi zamanın en güzeli, en iyisi ve hangi bakımdan zamanın en iyisi, en güzeli olduğunu bilmiyoruz. Bir insanın normal isimden başka ben zamanın en güzeliyim, en iyisiyim diye imza koyması bize göre ve de günümüz anlayışına göre uygun bir şey değildir.
Bu zatın eserleri olan risalelerin Kur'an'dan sonra dinin en önemli kaynağı olduğuna dair ileri sürülen iddialar doğru değildir. Her dini gurup kendi liderlerini böyle aşırı biçimde büyütürler ki, itibar etmemelidir.
Said Nursi'nin eserlerinin ve Nurculuğun İslamiyet'e aykırı ve zararlı olduğu yolunda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çok sayıda raporu bulunmaktadır.
Zekeriya Beyaz
Takvim