Ekonomi
  • 17.6.2021 10:05

Protan Kalitesi ve Deneyimi İle Sektörüne Yön Veriyor

Yapıların uzun yıllar boyunca konforlu ve sağlam bir şekilde varlığını koruyabilmesi için izolasyon uygulamaları çok önemlidir. Kaliteli ve doğru malzemelerin kullanılmasıyla yapılan izolasyon uygulamaları sayesinde yapıların iç, dış, temel ve çatılardan su alması engellenebilmektedir. Yapıların uzun ömürlü ve dayanıklı olmasının önündeki en büyük engellerin başında su gelir. Suya maruziyetten kaynaklanan olumsuzlukların önlenebilmesi için tüm yapılara izolasyon uygulamalarının yapılması bir zorunluluk olarak kabul edilmektedir.

Yapılara su izolasyon uygulamalarının yapılmaması ya da kalitesiz malzemelerin kullanılmasıyla yetersiz izolasyon uygulamalarının yapılması yapıların gövdelerindeki ve taşıyıcı kısımlarındaki donatıların korozyona uğramasına neden olabilmektedir. Bunun sonucunda yapıların yük taşıma kapasitesinde düşmeler yaşanabilir. Yapıların ana taşıyıcı sistemlerinde ortaya çıkan bu tür bozulmalar deprem gibi doğal afetler durumunda çatlakların ve kırıkların oluşmasındaki en önemli nedenlerin başında gelir. Yapılar su aldıkça insan sağlığı için zararlı olan mantar, küf ve diğer organik maddeler de oluşabilir. Bu sonuçların tümü değerlendirildiğinde temelden çatıya kadar etkin izolasyon uygulamaları yapılmasının ne kadar önemli olduğu açıkça gözler önüne serilebilmektedir.

Etkili İzolasyon Uygulamaları İçin Kaliteli Membranlar Tercih Edilmelidir

Çatı izolasyon uygulamaları binaların su başta olmak üzere tüm dış faktörlerin olumsuz etkilerinden korunmasını amaçlar. Çatı izolasyon uygulamalarında kullanılan membran ürünleri binaların sudan korunmasını ve uzun ömürlü olmasını sağlayabilmektedir.

Doğru malzemeler kullanılarak yapılan çatı izolasyonu ile çatılar her tür su tehdidinden başarılı bir şekilde korunabilir. Doğru membran seçilmez ve doğru şekilde uygulanmazsa her ne kadar kullanılan malzeme su geçirmez olsa da çatı kıvrımlarının arasında kalan boşluklar su sızıntısına neden olabilir. İstenmeyen bu tür durumlarla karşı karşıya kalınmaması için çatı izolasyon uygulamalarında kaliteli malzemeler seçilmeli ve uygulama alanında deneyimli profesyonellerce yapılmalıdır.

Çatı izolasyon uygulamaları sayesinde binaların desteklenmesi ve ilk günkü kalitelerinin korunması mümkün olabilmektedir. Çatı izolasyon uygulamaları ile doğadan kaynaklanan dış etkenlere karşı koruma sağlanmakta, yapıda rutubetten kaynaklanan terlemelerin ve korozyonun oluşması önlenmektedir.

Çatı izolasyon uygulamalarında dikkat edilmesi gereken konuların başında uygulama alanında uygun kalınlıkta ve en kaliteli malzemelerden üretilen ürünlerin seçilmesi gelir. Uygulamanın kaliteli bir işçilikle yapılması da çatı izolasyon uygulamasının başarısı üzerinde doğrudan etkilidir.

İhtiyacınıza Göre Membran Ürünleri Protan’da 

Protan Turkey tarafından üst kalitede üretilmekte olan Protan SE membran ürünleri hem düz hem kavisli alanlara uygulanabilir. Esnek ve yumuşatılmış özelliklere sahip olan Protan SE membran ürünleri her tür iklime ve hava koşuluna uyumlu olması ile ön plana çıkarlar. Polyester donatılı PVC membran olan Protan SE membran serisi açıkta kalan çatı yüzeylerinde de kolaylıkla kullanılabilir. Protan SE membranlar serme yöntemiyle vakumlu çatı sistemlerine uygulanabilmelerinin yanı sıra gevşekçe döşenebilirler ya da mekanik olarak sabitlenebilirler. Sıcak ve soğuk çatılar başta olmak üzere Protan SE membranların her tür alt tabakaya ve yüzeye döşenmesi ya da uygulanması mümkündür. Yani Protan SE membran ürünleri eğimli, kavisli ve düz çatıların tüm şekillerinde ve kombinasyonlarında kullanılabilmektedir.

Protan SE esnek PVC’den yapılmış, yumuşatılmış bir ürün olup iplik ve polyester donatı takviyesi bulunur. Yüksek ve düşük sıcaklıklara dayanıklı olmasını sağlayan stabilizatörleri vardır. Bu sayede alev geciktirici ve UV ışınlarına dayanıklılık özelliklerine sahiptir.

Protan Turkey tarafından titizlikle ve en kaliteli malzemelerin kullanılmasıyla üretilen membran ürünleri standart olarak kaymaz yüzeye sahip bulunur. Özellikle ıslak havalarda kurulum ya da düzenli bakım yapılması gerekliliğinde bu özellik etkili bir güvenlik faktörü haline gelmektedir.

Protan EX membran her tür yüzey için uygun olup mekanik olarak monte edilebilir ve vakum çatı sistemlerine kolaylıkla döşenebilir. Aynı zamanda ahşap yüzeylere, bitümlü çatı kaplamalarına da doğrudan uygulanabilir.

Protan EVA tek kat ve uzun ömürlü bir su yalıtım membranıdır. Uzun yıllar stabil ve dayanıklı olmasını güçlü moleküler yapısına borçludur. Protan EVA kullanıcılara yalıtım anlamında net ve kesin çözümler sunma konusunda oldukça başarılıdır. Üst düzey kimyasal, ısı ve UV direncine sahiptir. Kullanımı balastlı çatı sistemlerinde, çelik çatılarda, betonarme (serbest serim) çatılarda sıklıkla tercih edilmektedir.

 

Güncellenme Tarihi : 18.6.2021 16:25

İLGİLİ HABERLER