Dünya
  • 3.2.2023 14:20

Putin Çeget'i yine ortaya çıkardı, akıllara nükleer savaş geldi

Rusya-Ukrayna savaşı başladıktan birkaç gün sonra Rusya lideri Putin'in yanında taşıdığı minik evrak çantası Çeget'in tek tuşla nükleer bomba fırlatabileceği iddiası bir dönem gündemi oldukça meşgul etmişti. Geçtiğimiz günlerde bir anma gününe katılan Putin'in yardımcısının elinde yeniden görülen Çeget, dünyada nükleer savaş endişesini başlattı.Rusya-Ukrayna savaşı neredeyse 1 yıldır devam ediyor. 24 Şubat 2022 yılında sabaha karşı başlayan savaş boyunca ise Rusya lideri Vladimir Putin'in yanından uzun süre boyunca ayırmadığı gizemli çanta oldukça dikkat çekmişti.

Fotoğraftaki detay dünyayı endişelendirdi! Putin Çeget’i yine ortaya çıkardı, akıllara nükleer savaş geldi

Söz konusu çantanın adı Chaget (Çeget) olarak geçiyor. Putin, Çeget'i Rusya'nın Stallingraf Zaferi'nin 80. yılının kutlamaları için gittiği Volgograd şehrinde yanında götürdü.Putin'in yardımcılarının 2 tane siyah çanta taşıdığı ve diğer çantanın da Putin'in vurulma ihtimaline karşı bir koruyucu kalkan olduğu ifade edildi.Aynı zamanda bölgede 9 keşkin nişancı ve onlarca koruma vardı. Korumaların Putin'e yaklaşmadan önce 9 gün boyunca karantinada kalma zorunluluğu olduğu biliniyor.

Fotoğraftaki detay dünyayı endişelendirdi! Putin Çeget’i yine ortaya çıkardı, akıllara nükleer savaş geldi

Putin'in güvenlik görevlisi, savaş boyunca Çeget'i uzun süre Putin'in yanında taşıdı. Daha önce çanta hakkında bilgi veren Reuters, çantanın nükleer silah fırlatma komuta zincirinin çok önemli bir parçası olduğunu ifade etmişti.Bir dönem boyunca bu küçük evrak çantasını Putin hiç yanından ayırmamıştı. Çaget sayesinde Rusya'nın stratejik nükleer kuvvetlerinin komuta ve kontrol ağına bağlanıyor.

Güncellenme Tarihi : 3.2.2023 14:23

İLGİLİ HABERLER