Dünya
  • 1.10.2022 16:17

Putin dünyaya meydan okudu.. İnsanları hayvanlar gibi katlettiler

Rusya Ukrayna savaşı aylardır devam ederken Rusya, savaşın seyrini değiştirecek bir hamlede bulundu. Referandum sonrası canlı yayında Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı ilhak ettiğini duyuran Putin'e sert açıklamalar peş peşe geldi. Zelenskiy bu kararın ardından NATO'ya hızlandırılmış üyelik başvurusunda bulunurken ABD'den Ukrayna'ya şok etkisi yaratacak sözler geldi...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün canlı yayında Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı ilhak ettiğini açıkladı. Putin'e tepkiler peş peşe gelirken Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy NATO'ya katılım ile ilgili hızlandırılmış başvuru belgesini imzaladı. Yaşananların ardından çok sayıda ülke ilhaka tepki gösterirken ABD ve NATO'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Öte yandan ABD basınında "Zelensky, şimdiye kadarki en kötü fikre sahip" başlıklı bir haber yer aldı. Haberde,"NATO buna uysaydı, daha önce hiç görmediğimiz bir savaş başlayacaktı" denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 4 bölgenin ilhakına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm zorluklara karşı Rusya'ya bağlıklarını korudular bunu hiç kimse yok edemez. Ne Ukrayna ne Batı bizim birliğimizi ortak geleceğimizi elimizden alamaz" sözlerini kullanmıştı.

RUSYA YENİDEN DOĞDU

Söz konusu bölgelerdeki halkın gerçek ve umutlu yüzlerini görebildiğini söyleyen Putin, "Batı'ya baktığımda, onların kendi isteklerini kabul ettirmeye çalıştıklarını görüyorum. Rusya'nın umutsuzluğa kapılacağını düşündüler. Ama Rusya yeniden doğdu" dedi.

BATI'YA SERT ÇIKIŞ

Batı'nın dünyada yaptığı katliamlardan bahseden Putin, "İnsanları hayvanlar gibi katlettiler. Bu kabul edilemez. 20. yüzyılda koloni karşıtı bir anlayışı benimseyen de yine bizim ülkemiz. Biz kendi halkımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz. Ahlaki değerlerimiz bunlara izin vermez. Rusya kültürü buna izin vermeyecektir.

Güncellenme Tarihi : 1.10.2022 16:20

İLGİLİ HABERLER