Gündem
  • 28.3.2024 10:45

Putin o ülkelere sert konuştu.. Bütün F-16'ları vururum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Avrupa'ya karşı savaşmayı planladığı yönündeki iddiaları tamamen saçmalık olarak nitelendirdi.

Tver Bölgesi'nde askeri pilotlarla yaptığı toplantıda, "Ukrayna'dan sonra Avrupa'yı işgal etmeyi planladığımız iddialarına gelince, bu tamamen saçmalıktır, bu sadece halkın gözünü korkutarak daha fazla para ödemelerini sağlamayı amaçlamaktadır." dedi.

Bu anlatının "çökmekte olan ekonomi ve kötüleşen yaşam standartlarının ortasında" ortaya çıktığını belirtti. "Bu çok açık ve herkes tarafından da kabul ediliyor. Bu bir propaganda değil. Gerçekte olan budur. Kendilerini haklı çıkarmaları gerekiyor, dolayısıyla kendi diktelerini tüm dünyaya yaymaya çalışırken, potansiyel bir Rus tehdidiyle halklarını korkutuyorlar. " diye vurguladı Putin.

Batı'nın Ukrayna'ya yardımının F-16'ları da içermesi planı sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin'den gözdağı gibi bir açıklama geldi. Rus liderin 'vururuz' mesajı kısa sürede dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Putin'den F-16 tehdidi: Meşru hedefler haline gelirler..

Rus haber ajanslarının aktardığına göre Başkan Vladimir Putin, Çarşamba günü askeri pilotlara, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları tedarik etmesi durumunda uçağın savaş alanındaki durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

Rus lider Batı'ya adeta gözdağı veren açıklamalara imza attı. F-16'ların nerede olursa olsun meşru hedefler olacağını söyleyen Rus liderin 'vururuz' mesajı kısa sürede dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Putin 'Elbette üçüncü ülkelerin hava alanlarından kullanılacaklarsa, nerede bulunurlarsa bulunsunlar bizim için meşru hedefler haline gelirler' dedi. Rus lider sözlerine şöyle devam etti;

'Bu çatışma alanında hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Bugün çoklu fırlatma sistemleri dahil tankları, zırhlı araçları ve diğer askeri teçhizatları yok ettiğimiz gibi (F-16) uçakları da yok edeceğiz.'

Ukrayna'dan F-16 açıklaması: Yaz aylarında ulaşması bekleniyor

Dışişleri bakanına göre, Batı F-16 savaş uçaklarının yaz ortasında Ukrayna semalarına ulaşması planlanıyor.
Interfax-Ukrayna'nın haberine göre Dmytro Kuleba, pilot eğitiminin "iyi gittiğini" ve "her şeyin planlandığını" söyledi.
Danimarka ve Hollanda, Rusya'nın hava üstünlüğüne karşı koymak amacıyla ABD yapımı modern savaş uçaklarını bağışlaması planlanan ülkeler arasında yer alıyor.
Bunun savaştaki dengeyi değiştirebileceği sıklıkla dile getiriliyor.

 


 

Güncellenme Tarihi : 28.3.2024 10:51

İLGİLİ HABERLER