Putin: 'Ukrayna, askeri biyolojik deneyler için test alanına dönüştürüldü'

••2 dk okuma
Putin: 'Ukrayna, askeri biyolojik deneyler için test alanına dönüştürüldü'

Hızlı Özet

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkeleri ve ABD'yi hedef aldığı konuşmasında, "Ukrayna toprakları askeri biyolojik deneyler için bir test alanına dönüştürüldü. Şu anda ağır olanlar da dahil olmak üzere silah göndermeye devam ediyorlar ve Kiev rejiminin nükleer silah alma arzusuyla ilgili açıklamalarını görmezden geliyorlar" ifadelerini kullandı.”






Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkeleri ve ABD'yi hedef aldığı konuşmasında, "Ukrayna toprakları askeri biyolojik deneyler için bir test alanına dönüştürüldü. Şu anda ağır olanlar da dahil olmak üzere silah göndermeye devam ediyorlar ve Kiev rejiminin nükleer silah alma arzusuyla ilgili açıklamalarını görmezden geliyorlar" ifadelerini kullandı.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin güvenlik kurumları ve özel servisleri başkanları ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Putin konuşmasında, "Bugünkü ortak çalışmamız özellikle önem taşıyor. Genel olarak dünyada ve ayrıca bölgesel düzeyde çatışma potansiyeli hala çok yüksek. Kolektif güvenliğe yönelik yeni tehditler ve meydan okumalar ortaya çıkıyor. Bu, her şeyden önce küresel jeopolitik çatışmanın keskin bir şekilde şiddetlenmesinin bir sonucudur. Kelimenin tam anlamıyla dünya değişiyor ve çok kutuplu bir hale geliyor. Bununla birlikte uluslararası diyaloğun bazı temsilcileri stratejik istikrarın yasal mekanizmalarını kırmaktan tek taraflı yaptırımlar dayatmaya kadar çok çeşitli siyasi, askeri, ekonomik, bilgilendirici ve diğer yöntem ve araçlar kullanıyor ve ne pahasına olursa olsun hegemonyalarını sürdürmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.



"Ukrayna toprakları biyolojik deneyler için bir test alanına dönüştürüldü"



ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin Ukrayna'da biyolojik deneylerin yaptığını ve Ukrayna'ya silah desteğini sürdürdüğünü söyleyen Putin, "Ukrayna toprakları askeri biyolojik deneyler için bir test alanına dönüştürüldü. Şu anda ağır olanlar da dahil olmak üzere silah göndermeye devam ediyorlar ve Kiev rejiminin nükleer silah alma arzusuyla ilgili açıklamalarını görmezden geliyorlar. Neticede bu Kiev yetkilileri tarafından alenen dillendirildi. Herkes sessiz kalıyor. Ayrıca (nükleeri) sözde kirli bomba provokasyonu için kullanma ihtimalleri de var" şeklinde konuştu.




Bu haber 452 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Netanyahu'yu Yakacak Bir Fırtına Geliyor’: İsrail'de ihanet sesleri.. Mısır İstihbarat Şefi Bizzat Aramış!
Gündem
#İsrail#İsrail seçimleri#Hamas

‘Netanyahu'yu Yakacak Bir Fırtına Geliyor’: İsrail'de ihanet sesleri.. Mısır İstihbarat Şefi Bizzat Aramış!

7 Ekim 2023'te Hamas'ın İsrail'e yönelik düzenlediği ve Orta Doğu'da dengeleri altüst eden saldırının öncesine dair yeni istihbarat detayları, İsrail siyasetinde tansiyonu yükseltti. Yaklaşan genel seçimler öncesinde, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun saldırı öncesinde aldığı uyarılara rağmen önlem almadığı yönündeki iddialar muhalefetin en güçlü kozu haline geldi.

Habervitrini14298 Görüntüleme
Tankları avlaması için tasarlandı, hava hedeflerini vurdu.. KARAOK
Gündem

Tankları avlaması için tasarlandı, hava hedeflerini vurdu.. KARAOK

KARAOK, ROKETSAN tarafından tamamen yerli imkânlarla geliştirilen, tek er tarafından omuzdan ateşlenebilen (MANPATS) kısa menzilli, at-unut tipi bir tanksavar füze sistemidir.

Habervitrini9250 Görüntüleme
Fatma Betül Kaya'nın parasını katladığı Özata Denizcilik'e operasyon
Gündem
#fon#borsa#Destek Yatırım Bankası

Fatma Betül Kaya'nın parasını katladığı Özata Denizcilik'e operasyon

Sermaye piyasası işlemlerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Destek Finans Faktoring ve Özata Gemicilik şirketleriyle bağlantılı 5 şüpheli gözaltına...

Habervitrini13711 Görüntüleme
Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük
Gündem

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük

İran dini lideri Mücteba Hamaney’in savaşın ilk günlerinde ağır yaralandığı ve saldırıya uğrayan bir hastanenin enkazından çıkarıldığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise bu iddiaları reddederek Hamaney’in "tıbbi açıdan tamamen sağlıklı" olduğunu açıkladı. Pezeşkiyan, Hamaney’le son görüşmesinin 7 saatten fazla sürdüğünü de söyledi.

Habervitrini10280 Görüntüleme