Dünya
  • 17.1.2006 00:23

PUTIN VE MERKEL 'ALMAN - RUS PETROL BORU HATTI'NI KONUŞTU...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Moskova'da Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'le görüştü.

Ziyarette iki ülke ilişkilerinde değişim işaretlerinin ortaya çıkabileceği belirtilmişti.

Görüşmede, iki ülke arasında kurulması planlanan doğrudan petrol boru hattı konusu gündeme geldi.

Angela Merkel, projenin amacının, Avrupa'nın enerji kaynaklarını güvenliğe almak olduğunu belirtti.

Merkel ayrıca görüşmede, iki ülkenin aynı fikirde olmadığı Çeçenistan ve Kuzey Kafkasya gibi konuları tartışmadıklarını belirtti.

Başbakan olduktan sonra ilk kez Rusya'yı ziyaret eden Angela Merkel'in Vladimir Putin'e karşı, özellikle insan hakları konusunda, selefi Gerhard Schröder'den daha eleştirel bir yaklaşım sergileyebileceği belirtilmişti.

Merkel, daha önce Almanya'nın Kremlin'le stratejik bir ortaklık kurmak istediğini söylemekle birlikte, Rusya Parlamentosu'nun sivi toplum örgütlerinin faaliyetlerini sınırlama kararına tepki göstermişti.

Öte yandan Merkel, eski komünist Doğu Almanya'da yetişen bir kişi olarak diğer konularda, Moskova'ya karşı selefi Schröder'den daha farklı bir yaklaşım içinde olacağı mesajını verdi.

Gerhard Schröder, Rusya'yla yakın ilişkiler kurdu. Bunda bir ölçüde Almanya'nın Rusya'ya giderek artan enerji bağımlılığı da rol oynadı. Merkel ise bu konuda daha ihtiyatlı.

/BBC

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:14

İLGİLİ HABERLER