Dünya
  • 13.3.2016 22:19

Putin'den yarım taziye

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili Türkiye siyasi yönetimine değinmeden doğrudan Türkiye halkına taziye ve başsağlığı mesajı iletti.

Ankara’daki saldırıdan yaklaşık 4 saat sonra Putin adına mesajı basın danışmanı Dmitriy Peskov duyurdu. Doğrudan Türkiye halkına hitaben mesajda şöyle dendi:

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ankara’daki insanlık dışı terör saldırısını kararlılıkla kınıyor. Rusya Devlet Başkanı, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği bu saldırıyla ilgili Türkiye halkının acısını paylaşıyor. Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananların ise bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyor.”

AVRUPA KONSEYİ'NDEN TAZİYE MESAJI

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu terörist saldırılar Avrupa değerlerimize, hepimize yapılmıştır" dedi.

Jagland, saldırı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından taziye mesajı yayımladı.

Mesajında Ankara'daki bombalı araçla düzenlenen saldırı karşısında şoke olduğunu belirten Jagland, "Bu terörist saldırılar Avrupa değerlerimize, hepimize yapılmıştır. Türkiye'ye taziyelerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:16

İLGİLİ HABERLER