
Putin'e suikast girişimi!
Rus televizyonu Perviy Kanal tarafından duyurulan habere göre, Ukrayna’nın Odessa şehrinde sorguya çekilen suikast girişimcileri, Putin’e bir saldırı düzenleme hazırlığında olduklarını itiraf etti.
Söz konusu suikastın Moskova’da, Putin’in de aday olduğu 4 Mart’taki devlet başkanlığı seçimlerinden hemen sonra yapılmasının planlandığı iddia edildi.
Şüphelilerin Ukrayna'nın Karadeniz'deki Odessa Limanı'nda gözaltına alındıklarını duyuran televizyon kanalı olay hakkında daha ayrıntılı bilgi vermedi.
PUTİN'İN SÖZCÜSÜ DOĞRULADI
ITAR-Tass haber ajansına konuşan Putin'in sözcüsü Dimitriy Peskov da Rus televizyonunda yer alan haberi doğruladı ancak konu hakkında daha fazla yorumda bulunmayı reddetti.
Ukrayna Güvenlik Servisi'nden bu ay içinde yapılan bir açıklamada, üç Rus vatandaşının terörle ilgili suçlar nedeniyle 4 Şubat'ta Odessa'da gözaltına alındığı duyurulmuştu. Ancak şüphelilerin Putin karşıtı bir gizli planla ilişkili oldukları konusunda o zaman bir açıklamada bulunulmamıştı.
Ukrayna Güvenlik Servisi şüphelilerin, kiraladıkları bir apartman dairesinde patlayıcı ürettikleri sırada kazara meydana gelen bir patlamanın ardından tutuklandıklarını bildirmişti.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:54