Dünya
  • 21.9.2022 15:07

Putin'in seferberlik kararından sonra Ruslar ülkeden kaçıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, kısmi askeri seferberlik ilan etti. Putin'in açıklamasından sonra Rusya'da adeta bir panik yaşandı.
Seferberlik kararının uygulamaya konulacağı tarih öncesi Rusya'dan Türkiye'ye ve Ermenistan'a yapılan bütün uçak seferleri tamamen doldu.

Ruslar, St Petersburg'da bir Rus askerinin resmini ve 'Rusya'nın kahramanlarına zafer' sloganıyla bir Rus askerinin resmini gösteren bir reklam panosunun önünde toplandı, Putin'in askere askere başlayacağını açıklamasının ardından
Ülkeyi terk etmeye karar veren Ruslar Vizesiz gittikleri Türkiye ve Ermenistan'a kaçmaya başladı.
Putin bir rakam vermedi ama en az 300 kişinin askere alınacağı tahmin ediliyor.
Öğle saatlerinde Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan'a uçuşlarında resmen kaos çıktı. Ruslar bu ülkelere yapılan bütün uçuşların biletlerini tamamen tüketti.

Google verileri, üç kişilik bir ailenin bugün Johannesburg'a üç aktarmalı 45 saatlik bir yolculukla ulaşmak için 44.000 £ ödemesi gerektiğini gösterdi.
Talep artında bilet fiyatları da fırladı.Üç kişilik bir Rus ailenin, üç aktarmalı 45 saatlik bir yolculukla bJohannesburg'a gitmek için 44.000 £ ödemek zorunda kalacağını, başkentten Dubai'ye en ucuz uçuşların ise 4.500 sterline çıktığı gözlendi. Bu rakamlar normal dönemin fiyatlarına kadar 5 kat pahalı.

Türkiye, Ermenistan ve Gürcistan da dahil olmak üzere Rusların vizeye ihtiyaç duymayacağı ülkelere tüm uçak biletleri tükenirken, ulusal havayolu Aeroflot bugün için herhangi bir bilet göstermiyor.
Uçak bulamayan Ruslar otobüslere yöneldi.
Verilere göre, otobüs biletleri de tamamen satıldı. Putin'in konuştuğu sırada Ruslar Google'de 'Rusya'dan nasıl ayrılılır' sorusuna cevap aradı. Bu arama kısa sürede Google trafiğinin zirvesinde yükseldi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 21.9.2022 15:20

İLGİLİ HABERLER