Spor
  • 15.10.2005 02:50

RAKİBİMİZ İSVİÇRE'DE OYNAYAN MURAT VE HAKAN YAKIN'IN ANNESİ REST ÇEKTİ : BEN ÇOCUKLARIMI TÜRKİYE'YE KARŞI OYNATMAM

Emine Yakın, İsviçre Milli Takımı’nda forma giyen oğullarının Türkiye’ye karşı oynamasını istemediğini belirterek, ‘Çünkü, gol atarlarsa çok üzülürüm. Türküm, neden yenileyim? Sakatım der, kenara çekilirler. Bir şekilde oynamazlar’ dedi. Murat ve Hakan Yakın kardeşler ise, ‘Kalbimiz parçalandı.İkiye bölündük’ ifadesini kullandılar.

Anne karşı çıktı

A Milli Futbol Takımımızın, 12 ve 16 Kasım’da 2006 Dünya Kupası için Play-off maçlarında karşılaşacağı İsviçre’nin kadrosunda iki Türk oyuncusu Murat ile Hakan Yakın kardeşler de yer alıyor. Murat son dönemde formasından uzak kalsa da Hakan hala takımın önemli isimlerinden biri. İki futbolcunun annesi Emine Yakın, Hürriyet’e konuştu ve oğullarının Türkiye’ye karşı oynamasını istemediğini söyledi.

Kenara çekilirler

İstanbul’da bulunan anne Emine Yakın, ‘Türkiye’nin Almanya 2006’ya giden yolda İsviçre ile eşleşmesine sevindim. İki oğlum da İsviçre Milli Takımı formasını giyiyor. Ama onları Türkiye’ye karşı oynatmayız. Çünkü gol atarlarsa çok üzülürüm. Ben Türküm, neden yenileyim? Onlar da Türk kanı taşıyorlar. Milyonlarca insanın üzülmesini istemem. Sakatım der, kenara çekilirler. Bir şekilde oynamazlar’ dedi.

Türkiye gider

İki gün önce Murat ve Hakan Yakın ile telefonla konuştuğuna işaret eden Emine Yakın, ‘Kura sonrasında bu konuyu hiç görüşemedik. Onlar bugüne kadar İsviçre Milli Takımı’nda oynayabilirler ama benim favorim Türkiye. Milli Takımımız İsviçre’yi eler. Almanya’ya da Türkiye’nin gideceğine inanıyorum’ diye konuştu.

Kalbimiz parçalandı

Hepsi de futbolcu 9 oğlu olan Emine Yakın için ‘Futbolcu fabrikası’ benzetmeleri yapılırken, o bugüne kadar ilginç çıkışlarla da gündeme geldi. Emine Yakın, geçen sezon Hakan Yakın, G.Saray’da oynamayınca ‘Florya’ya gidip Hagi’ye hesap soracağım’ demişti. Kurayı değerlendiren Murat ve Hakan Yakın kardeşler, ‘Bir yanda vatanımız, öbür tarafta vatandaşı olarak formasını giydiğimiz takımımız. Adeta ikiye bölündük, kalbimiz parçalandı’ dediler.HÜRRİYET Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER