Gündem
  • 31.5.2018 14:35

Ramazan'da azan LGBT'li sapkınlara valilik 'dur' dedi

Ankara Valiliği, Ramazan ayında ortalığı karıştırmak için harekete geçen LGBT'li sapkınların Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi bünyesinde gerçekleştireceği sözde gösterimi "toplumun hassasiyetleri sebebiyle uygun görülmemesi" nedeniyle yasakladı. Valiliğin bu kararı kamuoyunda takdirle karşılandı.

Mübarek Ramazan ayında toplum ahlakını dinamitlere gayreti içerisinde olan LGBT'li sapkınlara Ankara Valiliği geçit vermedi. Valilik Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi’nin yapacağı LGBTİ+ film seçkisi gösterimini “toplumun hassasiyetleri sebebiyle uygun görülmemesi” ve saldırı olabileceği gerekçesiyle yasakladı.

Ankara Barosu İnsan Hakları Merkezi 29 Mayıs’ta Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde LGBTİ+ film seçkisi gösterimi düzenleyecekti. Ankara Valiliği “Ramazan ayında toplumun hassasiyetleri sebebiyle uygun görülmediğini” dile getirdi.

Valilik, Ankara Barosu’na gönderdiği yazıda şu ifadeleri kullandı:

"Sözkonusu paylaşımlarla, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıkabileceği, ayrıca terör örgütlerinin karşıt görüşlü gruplara yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönündeki istihbari bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, yapılmak istenen film gösterimi etkinliğinin, organizasyona katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak birtakım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceği değerlendirilmektedir."

KAMUOYUNDA TAKDİRLE KARŞILANDI

Valiliğin vermiş olduğu bu karar kamuoyunda takdirle karşılandı. Duyarlı Müslümanlar toplum ahlakını bozma faaliyetleri içerisinde olan LGBT'li sapkınlara sadece Ramazan ayında değil her zaman müsade edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 31.5.2018 14:36

İLGİLİ HABERLER