ANKARA - Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Yargıtay ile Danıştayda daire ve üye sayısını artıran Kanunun iptali istemiyle açtığı davada, reddi hakim talebini reddetti.
CHP, Yargıtay ile Danıştayda daire ve üye sayısını artıran ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun''un bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.
Başvuruda ayrıca, Haşim Kılıç'ın Yargıtay ve Danıştay Başkanlarına yönelik sözleri nedeniyle ''Anayasa Mahkemesi Başkanı siyasi bir mesaj vermek suretiyle tarafsız olmadığını, tam tersine hükümetin tasarısından yana olduğunu açık bir şekilde ifade ettiği'' gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulunulmuştu.
Davanın ilk incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi heyeti, davayı esastan görüşmeye karar verdi ve reddi hakim talebini reddetti.
REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLDİ

Hızlı Özet
“Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Yargıtay ile Danıştayda daire ve üye sayısını artıran Kanunun iptali istemiyle açtığı davada, reddi hakim talebini reddetti.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı
Kaldığı hapishanede 2011'de hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklama sevk yazısını, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün imzaladığı ortaya çıktı. Belgede, Kaşif Kozinoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçlamaları kapsamında tutuklanması talep edildiği görüldü.

AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek
AKOM, İstanbul’da şiddetli yağışların başlayacağını sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Birçok ilçede sağanak etkili olurken, metrekare başına 20-40 kilogram aralığında yağışın etkili olması öngörülüyor. Sıcaklıkların akşam saatlerine kadar azalarak 16 dereceler civarına gerileyeceği tahmin edilirken sağanak yağış yarın geceye kadar sürecek.

Erdoğan'dan BM'de diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki hitabının ardından ikili görüşmelere başladı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşen Erdoğan, ardından birçok liderle de bir araya geldi.

Erdoğan İsrail'i kürsüden vurdu.. Karşımızda öldürmeye doymayan soykırımcı bir zihniyet var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu