Gündem
  • 28.5.2024 23:53

Reisi'nin helikopterindeki din adamı kazadan nasıl sağ çıktı

Yeni rapor, İran cumhurbaşkanının helikopterindeki din adamının kazadan kurtulduğunu açıkladı

İran devlet televizyonu tarafından Pazar günü yayınlanan bir rapor, İran cumhurbaşkanının felakete mahkum olan helikopterindeki din adamı Ayetullah Muhammed Ali El-Haşim'in ölümcül kazadan sonra diğer yolculardan daha uzun süre hayatta kaldığını ortaya çıkardı.

صور جديدة لحطام طائرة الرئيس الإيراني

İran devlet televizyonunun birinci kanalı, Pazar günü yerel saatle 14:00'te, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ve beraberindekilerin ölümüne yol açan trajik helikopter kazasıyla ilgili daha fazla ayrıntı sunan bir haber yayınladı.

Cumhurbaşkanının konvoyu, Azerbaycan Cumhuriyeti ile ortak sınırda bir barajın açılışının ardından İran'ın kuzeybatısındaki Doğu Azerbaycan eyaletindeki Khoda Afarin bölgesinden dönen üç helikopterden oluşuyordu. Çok sayıda bakan ve yetkiliyi taşıyan helikopterlerden ikisi sisli havada güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Ancak üçüncü helikopter dağlık ormanlara düşerek Cumhurbaşkanı Raisi, Dışişleri Bakanı Amirabdollahian, Tebriz'in Cuma namazı lideri Ayetullah Muhammed Ali El-Haşim, Doğu Azerbaycan Valisi Malek Rahmati, cumhurbaşkanının güvenlik ekibinin komutanı, iki pilot ve bir kişi öldü. uçuş ekibi.

Video raporuna göre Al-e-Hashem, kazadan sonra saatlerce hayattaydı ve baş pilot Albay Taher Mostafavi'nin cep telefonuyla bir çağrıya cevap verdi.

Videoda Enerji Bakanı Ali Ekber Mehrabian'ın kazadan sonra Al-e-Hashem ile konuştuğu ve olayla ilgili sorular sorduğu görülüyor.

"Bay. El-e-Haşem! Beni duyuyor musun? İyi misin?" enerji bakanı telefonda söyledi.

Din adamının cevabının ardından Mehrabian diğerlerinin nerede olduğunu sordu. Birkaç dakika sonra enerji bakanının duyduklarından duyduğu üzüntüyü ifade etmek için yüzünü avuç içi hareketiyle gösterdiği görüldü.

“Yani senin etrafında değiller, değil mi?… Yalnız mısın?” Enerji bakanı Al-e-Hashem'e sordu.

Temas, kurtarıcıların hayatta kalanları bulma umutlarını artırdı.

Yerdeki güçlerin ve dronların da katılımıyla 14 saat süren aramanın ardından 20 Mayıs sabahı helikopterin enkazı bulundu ve tüm yolcuların öldüğü açıklandı.

24 Mayıs'ta İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, uçağın dağlık araziye çarpması üzerine alevler içinde kaldığını belirterek, kazayı çevreleyen koşulları ve nedenleri ayrıntılarıyla anlatan ilk raporunu yayınladı.

"Kalan enkazda kurşun deliği veya benzeri darbelere dair hiçbir kanıt görülmemesi dikkat çekicidir" diye ekledi.

Telefonla konuşurken bir ağacın altında ve ayakta olduğunu söyleyen Din adamı Ayetullah Muhammed Ali El-Haşim, yardım ekipleri geldiğinde ölmüştü.
Telefonda sesi normal olan ve yaralı hali bulunmayan AL Haşim'in helikopter düştüğünde nasıl asğ kaldığı bir muamma ise, telefonla konuştuktan sonra nasıl öldüğü de bir muamma

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 23:33

İLGİLİ HABERLER