Eğitim
  • 29.10.2008 12:36

REKTÖR, KUR'AN DİNLEYEN MÜDÜRÜ CEZALANDIRDI

Niğde Üniversitesi Rektörü Hamza Uygun, odasından Kur'an sesi geliyor diye Personel Dairesi Şube Müdürü Erol Dervişer'i cezalandırdı. İtiraz üzerine YÖK cezayı kaldırdı. Rektör bu defa başka suçlar icat ederek Dervişer'e iki ayrı ceza verdi. Şimdi gözler yeniden YÖK'te.

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Hamza Uygun’un, üniversitenin Personel Dairesi Şube Müdürü Erol Dervişer hakkında, odasında “yüksek sesle Kur’an dinliyor” diye tutanak tutturup soruşturma başlattığı öğrenildi.

 

Bizzat Hamza Uygun’un talimatıyla başlatılan soruşturmaya Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 6/a maddesi gerekçe gösterildi. Disiplin yönetmeliğinin sözkonusu maddesinde “görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçlerin korunması, kullanılması ve bakımında kusurlu davranılması” ifadeleri yer alıyor. Soruşturmada Erol Dervişer’in üniversitenin bilgisayar ve elektiriğini kullanarak Kur’an dinlemesi bu madde kapsamında değerlendirildi. Soruşturma sonucu Dervişer kınama cezasına çarptırılırken, savunmasında pişman olmadığını söylemesi üzerine alt ceza uygulanmadı. Erol Dervişer söz konusu ceza için YÖK’e cezanın iptali istemiyle müracatta bulundu. YÖK itirazı kabul ederek cezanın kaldırılmasına hükmetti.

 

CEZASI İPTAL EDİLİNCE FARKLI SORUŞTURMALAR BAŞLATTI

 

Rektör Uygun, YÖK’ün cezayı iptal etmesi üzerine bu kez farklı gerekçeyle Dervişer hakkında iki soruşturma daha başlattı. Söz konusu soruşturmalardan iki ceza çıktı. İlk ceza Disiplin Yönetmeliği’nin 8/I maddesinde yer alan “hizmet içinde taşıdığı resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak niteliklerde davranışlarda bulunmak” suçundan aylıktan kesme cezası, ikinci ceza ise aynı fiilden dolayı 3 yıl kademesinin ilerlemesinin durdurulması cezası oldu. Erol Dervişer söz konusu iki cezanın da iptali talebiyle YÖK’e başvurdu. Başvurusunda aynı eylemden iki farklı ceza verildiğini, bunun mümkün olamayacağını, işlemin hukuk ve yasalara aykırı olduğunu anlatan Erol Dervişer hakkında verilen cezalarla ilgili son sözü YÖK söyleyecek. Tüm gözler YÖK’ten gelecek cevapta.

 

HAKSIZLIK YAPILDI

 

Kur’an dinlediği için cezalandırılan Dervişer’in yakın çevresine ise kendisine haksızlık yapıldığını, yüksek sesle Kur’an dinlemesinin söz konusu olmadığını, sadece nasıl diğer personel bilgisayarında şarkı dinleyebiliyorsa kendisinin de Kur’an dinlediğini söylediği öğrenildi. (Vakit)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:52

İLGİLİ HABERLER