Gündem
  • 29.9.2004 10:40

REZALET!PARİS UÇAKLARINDA FRANSIZLARA SITMA BULAŞMASIN DİYE TÜRKLERE SPREY SIKIYORLAR!

 

 

Sektördeki en son yeniliklerin sergilendiği Paris Otomobil Fuarı'nı izlemek için otomotiv basını olarak 21 Eylül sabahı 09.05'de Air France'la Paris'e hareket ettik. Herkes yeni modelleri yakından inceleme fırsatı bulacağı için çok neşeliydi. Bu neşeli ortam yanımda oturan Posta Gazetesi'nden Hakan Çelik'in "Hazır ol biraz sonra bir sürpriz var" uyarısıyla bozuldu.
Hakan bir hafta önce yine Air France'la Paris'e uçtuğu için başına geleceklerden haberdardı. Sürprizin ne olduğu kısa süre sonra anlaşıldı. Kalkıştan biraz önce hoparlörlerden "Dünya Sağlık Örgütü'nün kuralları gereği kabinde ilaçlama yapılacak" uyarısı duyuldu. Ardından hostesler, ellerinde deodorant büyüklüğünde tüplerle etrafa sprey sıkmaya başladı. Bu uygulamanın nedenini sorduğumuzda "Sıtmaya karşı bir önlem, size zararı yok" cevabını aldık. Bir anda kimyam bozuldu. Uyku sersemliğiyle 'Acaba İstanbul'dan değil de Afrika'da salgın hastalık olan bir kentten mi havalanıyoruz?" diye düşündüm. Yolcular da bu uygulamaya tepki gösterdi. 10 Ağustos'ta başlayan bu uygulamayla ilgili Sağlık Bakanlığımız'ın bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Böyle bir risk var mı yoksa Fransızlar fazla mı pimpirikli?

Air France Türkiye: Kara listede adınız var!
"Uçaklarımızda dezensektizasyon (böcek ilaçlaması) uygulanıyor. Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'yi sarılık, sıtma gibi hastalıkların yayıldığı bölgelere dahil ettiği için Fransa Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karar bu. Fransa'ya inecek tüm uçaklara Permetrin adlı ilacın sıkılması zorunlu. İlacın yan etkisi yok. Uçakta çanta ve ayakkabıyla dolaşıldığı için bu gerekli. Taşıdığımız Türk yolcu oranı yüzde 30. Bu yüzden uygulamayı sadece Türkler'e mahsus sanmayın."

 

 

VATAN

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:59

İLGİLİ HABERLER