Spor
  • 24.1.2011 01:45

RIDVAN DİLMEN :YENİ TRANSFERLERİN G.SARAY'A KATKISI YÜZDE 10

Galatasaray-Sivasspor müsabakası NTV'den canlı yayınlanan %100 Futbol Programı'nda değerlendilirdi.

Rıdvan Dilmen, hücum alanında etkisiz olmasına rağmen Galatasaray'ın mücadele ve taraftarının coşkusuyla galip gelmesini bildiğini belirtti.

Galatasaray'ın mücadele yönünden bugün iyi olduğunu belirten Dilmen, "Galatasaray'ın gidişatının kötü olması oyuncularda stres yaratıyor. Hagi'nin tecrübesi de tartışılır. Sarı-kırmızılı takımda mücadelesine not vermek gerekirse, coşku ve sertlik 5 üzerinden 5, hücum ise 5 üzerinden 2 alır" şeklinde konuştu.

Rijkaard ile Hagi arasında çok fark bulunmadığını belirten Dilmen, "Ziraat Türkiye Kupası'nın bir garantisi olmadığı için Hagi, takımı ilk 4 içine sokmak adına lige de asılacak. Oyuna baktığımızda ise Rijkaard ile Hagi arasında oyun farkı yok. Hagi ile daha az pozisyon veriyor Galatasaray. Ancak Rijkaard dönemindeki kadar risk alan bir takım da yok. Ancak mücadele gücü olarak bariz bir fark olduğunu görüyoruz. Bu oyuncu yapısıyla da mücadele etmek zorundasınız" dedi.
Yeni transferleri değerlendiren Dilmen, "Yorum yapmak için henüz erken. Bu oyuncuların maliyeti az değil. 5 milyon eurolar ciddi rakamlar. Culio aman aman büyük bir oyuncu değil ancak pozitif anlamda sırıtıyor. Stancu, kesinlikle kötü değil. Ancak Galatasaray'ın oyuncusu dememiz için erken. Ancak etkili, zorlayan oyuncu" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın kaliteli hücum yapamadığını belirten Dilmen, "Galatasaray iştahlı bir biçimde hücum ediyor. Ancak çok telaşlı ve panik içinde. Schuster Bobo'yu oyuna alırken Hagi hemen bir defans oyuncusunu tercih ediyor skoru korumak için. Bu durumdaki bir Galatasaray için bunlar yanlış tercihler. Bu, Hagi'nin başına ileride iş açabilir. Galatasaray'ın transferlerle alternatifi çoğaldı, ancak kalitesi sadece %10 arttı" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER