Spor
  • 19.2.2014 00:45

Royal Halı Gaziantep, Rus rakibini devirdi

Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda oynanan maçın 1. periyotta üstünlük sağlayan ev sahibi Royal Halı Gaziantep, bu çeyreği 9 sayı farkla 19-10 önde tamamladı. 2. periyotta ise konuk ekip maçın kontrolünü eline almaya çalıştı. Bu periyotta peş peşe bulduğu sayılarla aradaki farkı kapatan Rus ekibi, ilk yarıda soyunma odasına 30-30 beraberlikle gitti. 3. periyotta da üstünlüğünü korumaya çalışan konuk ekip, savunmada ve hücumda etkili olunca periyodu 49-44 önde tamamladı. Son periyodun ilk dakikalarında da oyunun kontrolünü alamayan Royal Halı Gaziantep, rakibine üstünlük kurmakta zorluk çekti. Karşılıklı basketlerle geçen periyodun son dakikaları nefes kesti. Ev sahibi takım, Lorbek'in ardı ardına bulduğu basketlerle aradaki farkı kapatarak, maçtan 64-59 galip ayrıldı.
Royal Halı Gaziantep bu skorla Beko Basketbol Ligi ve FIBA Euro Challenge Kupası’ndaki toplam 11 maçlık galibiyet serisini sürdürdü. Maçın en skorer ismi ise 23 sayı ile Royal Halı Gaziantep'ten Lorbek oldu.

SALON: Şahinbey Karataş
HAKEMLER: Ivo Dolinek xx, Tamas Benczur xx, Boris Gabara xx
ROYAL HALI GAZİANTEP: Mutlu Akpınar xx 2, Murat Göktaş x, Stevic xx 6, Barış Ermiş xx 8, Sertaç Şanlı xx 2, Borovnjak xxx 18, Bremer xx 5, White xx, Lorbek xxxx 23, Can xx
TRİUMPH: Lazarev xx 4, Zaryazhko x 1, Kuzyakin xx 12, Spiridonov x 1, Voronov x 2, Vikhrov x 4, Valiev x 4, Chappell xx 9, Kulagin x 4, Rakovic xxx 18
5 FAUL ALAN: Borovnjak (Royal Halı Gaziantep)
1. PERİYOT: 19-10 (Royal Halı Gaziantep lehine)
DEVRE: 30-30
3. PERİYOT: 44-49 (TRİUMPH lehine)

ROYAL HALI GAZİANTEP - TRİUMPH MAÇININ ARDINDAN

Royal Halı Gaziantep Baş Antrenörü Jurij Zdovc, son haftalarda iyi mücadele etmeseler de kazanmayı bildiklerini ve FIBA Euro Challenge Kupası K Grubu'ndan lider olarak çıktıkları için mutlu olduğunu ifade etti.
FIBA Euro Challenge K Grubu mücadelesinde Rus temsilcisi Triumph'i 64-59 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Royal Halı Gaziantep Baş Antrenörü Jurij Zdovc, "Bizim için çok zor bir oyun oldu. Oyunumuz adına çok mutlu olduğumuz söylenemez. Bazı anlarda gerçekten çok basit hatalar yaptık. Bu hatalar komik görünmemizi sağladı. Fakat üst üste galibiyetlerden sonra takımın bu şekilde görünmesi açıkçası normal. Son zamanlarda kötü onayıp kazanıyoruz. Tabi ki bu da Banvit maçı için yeterli olmayacak. Oyuncularımızdan daha fazlasını almaya ihtiyacımız var. Ayrıca bugün bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Bugün 6. adam görevini yaptılar ve bize çok katkı sağladılar" dedi.

TRİUMPH CEPHESİ
Triumph Baş Antrenörü Vasiliy Karasev ise maça iki lider basketbolcularından yoksan çıktıklarını hatırlatarak, "Maçı kaybetmemizin birinci nedeni bugün Higgins ve Landry yokluğunda sahaya çıkmamızdı. İkinci olarak da peş peşe yaptığımız maçlar ve aralıksız yolculukların ardından bugün bir antrenmanla sahaya çıktık. Fakat şunu söyleyebilirim ki maçın sonunu iyi oynayamadık. Çok genç oyuncularla oynadık. Çok kolay top kayıpları yaptık. Mağlup olduğumuz için üzgünüz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 07:33

İLGİLİ HABERLER