LEFKOŞA - Kıbrıs Rum basını, Rum yönetiminin bu aşamada, BM Genel Sekreteri Kofi Annan tarafından Kıbrıs konusunda yeni plan sunulmasını istemediğini yazdı.
Rum basınına göre, Rum Meclis Başkanı ve komünist AKEL partisi Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, Rum yönetimi lideri Glafkos Klerides ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, ''Bu aşamada herhangi bir planın sunulmamasını umut ve temenni ediyorum. Zaman ve çeşitli faktörlerin baskısı altında aceleci hareketler yapılmaktadır ve BM ile arabulucular tarafından en iyi kararların alınmadığı kanısındayım'' dedi.
Hristofyas, açıklamasında, BM Genel Sekreteri Kofi Annan ve arabulucuları, ''Türk uzlaşmazlığının dize gelmesi için özlü bir şey yapmamaları'' nedeniyle eleştirerek şöyle konuştu:
''Eğer yapmakta oldukları metotlamalar uzlaşmaz tarafı tatmin etmeye yönelik şeyleri getirmeye yönelikse, bu doğru olmadığı gibi adil de değildir. Rum halkı, bunu memnuniyetle kabul etmeyecektir.''
Politis gazetesi ise yeni seçilen Rum lider Tasos Papadopulos'un AKEL'in desteğiyle ''Plan istemiyoruz'' mesajı gönderdiğini yazdı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:24