Asayiş
  • 20.12.2016 00:11

Rus elçiyi vuran saldırgan etkisiz hale getirildi

Polisler saldırının gerçekleştiği Çağdaş Sanatlar Merkezi'ni operasyon düzenledi. Silahlı saldırganın operasyon sırasında vurulduğu ve operasyonun tamamlandığı açıklandı.

Ankara'da Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'a silahlı anını Hürriyet Gazetesi'nden Haşim Kılıç görüntüledi. Çekilen fotoğraf saldırgan da elinde silahıyla görülüyor.

Ankara'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Rusya Büyükelçisi Karlov'un saldırıya uğradığı sergide, Hürriyet Gazetesi Muhabiri Haşim Kılıç'ın yanı sıra Habertürk muhabiri Bahar Bakır da bulunuyordu. Bakır o anları canlı yayında şu sözlerle anlattı:

"Olayı bizzat yaşadım, şoktayım şu an. Büyükelçi bir sergiye katılıyordu bugün, Rusya sergisiydi. Kendisi geldi, hepimizle el sıkıştı. Kendisi konuşmaya başladığı sırada, arkadan siyah giyinmiş bir adam 'Ya allah bismillah, bu yaptıklarınıza izin vermeyeceğiz' diyerek, cebinden silah çıkarttı. Silahı insanlara sıkmaya başladı.

Ben tam büyükelçinin önündeyim. Silah sesi duyunca yere yattım. Fakat sonra o şahıs bağırmaya başladı ve silahı yukarı doğru sıkmaya başladı. Büyükelçinin yere düştüğünü gördüm. Şu anda herkesi tahliye ettiler, içerde hala saldırganın olduğunu söylüyorlar. 

Şu anda burada bekliyoruz, yaralılar olabilir. Yaklaşık 70 kişilik bir gruptuk orada. Türkçe konuşuyordu, siyah bir takım elbise giymiş olabilir. Panikten saldırgana odaklanamadım. Gençti, 20'lerinde 30'larındaydı."

Güncellenme Tarihi : 19.12.2016 20:30

İLGİLİ HABERLER