RUS RULETİ KURBANININ ARKADAŞLARI ŞOKA GİRDİ
Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın oğlunun da aralarında bulunduğu 8 gencin sanal tiyatro oyunu, gençlerden birinin "Rus ruleti" merakı nedeniyle ölümle bitti.
Varşova Büyükelçimiz Ecvet Tezcan’ın evinde yaşanan korkunç olay iddiaya göre şöyle meydana geldi: Babasının yurtdışında olması nedeniyle arkadaşlarını önceki akşam eve davet eden Sait Tarık Tezcan (20), 3’ü kız 7 arkadaşıyla alkol aldı. Gençler sanal sanal tiyatro oynamak istedi. Evi karıştıran gençlerden Cem Orga Turakan (20), elçinin babasından hatıra Smith Wesson tabancayı buldu. Turakan, tabancaya bir mermi koyup arkadaşlarıyla şakalaşmaya başladı. Arkadaşlarının uyarısına aldırmayan Turakan, "Rus ruleti" gösterisiyle cesaretini ispatlamak istedi.
ARKADAŞLARI ŞOKA GİRDİ
Kızların çığlıklarına rağmen çenesinin altına dayadığı silahın tetiğine basan Turakan, arkadaşlarının gözleri önünde kanlar içerisinde yere yığıldı. Olaya jandarma el koydu. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Adnan Başkesen ve adli tıp görevlileri evde inceleme yaptı. Dün öğlen sağlık kontrolü için adliyeye getirilen S.Ö (17), B.G (17), N. S.Y (17) adlı kızlar ile Sait Tarık Tezcan, Can İz Yemişçioğlu, İsmail Berk Tüzüner ve A.A.'nın (17) hâlâ olayın şokunda oldukları görüldü. Bu arada ailelerinin de yalnız bırakmadığı gençlerin ağladıkları ve sinir krizi geçirdikleri dikkat çekti. Jandarma Karakolu'na götürülen gençlerin, olayın nasıl meydana geldiğini anlattıkları ve aralarında çelişki olmadığı öğrenildi. Tanık olarak ifade veren gençler, Savcı Başkesen'in talimatıyla serbest bırakıldı. Olay yerindeki bulgular ile ölen gencin elindeki barut izlerinin incelendiği, olayın gerçek nedenin kesinlik kazanacağı öğrenildi.