Rus siyasetçiden skandal ifadeler: Türkiye zor durumda İstanbul'u işgal edelim

••1 dk okuma
Rus siyasetçiden skandal ifadeler: Türkiye zor durumda İstanbul'u işgal edelim

Hızlı Özet

“Türkiye'ye yönelik sık sık yaptığı hadsiz açıklamalarla gündeme gelen Ermeni asıllı Rus siyasetçi Semyon Bagdasarov, yine skandal sözler sarf etti. Daha önce yaptığı konuşmalarda 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı, Ermenilere Özellikle İmamoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme çağrısında bulunan Bagdasarov, şimdi de Türkiye'yi işgal etme çağrısında bulundu.”






Ermeni asıllı Rus siyasetçi Semyon Bagdasarov, küstahça açıklamalarda bulunarak Türkiye'nin deprem nedeniyle zor durumda olduğunu ve İstanbul'un işgal edilmesi gerektiğini söyledi.



Türkiye'ye yönelik sık sık yaptığı hadsiz açıklamalarla gündeme gelen Ermeni asıllı Rus siyasetçi Semyon Bagdasarov, yine skandal sözler sarf etti. Daha önce yaptığı konuşmalarda 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı, Ermenilere Özellikle İmamoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme çağrısında bulunan Bagdasarov, şimdi de Türkiye'yi işgal etme çağrısında bulundu.





"Bize ait olanı geri alalım"



6 Şubat depremleri nedeniyle Türkiye'nin zor durumda olduğunu düşünen Semyon Bagdasarov, Rus yönetici ve askerlere çağrıda bulundu. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu fırsat olarak gösteren Rus vekil, küstahça sözler sarf ederek İstanbul’un “tarihi olarak Rusya’ya ait olduğunu” ve geri alınması gerektiğini iddia etti.



Rus propagandacı Vladimir Solovyov’un programında açıklamalarda bulunan Bagdasarov, “Türkiye şu an zor durumda, bunu kullanalım. Orta Asya’dan onu kovalım, Ukrayna’daki nüfusunu baltalayalım. Güney Kafkasya’dan kovalım. Türkiye’deki belirli güçleri kaldıralım ve tarihi olarak 'bize ait olanı' geri alalım. Konstantinopolis (İstanbul)! Ayasofya üzerine haç dikelim!” dedi.



Kırım'ın işgalinin yıl dönümünde söyledi



Semyon Bagdasarov'un bu açıklamalarını yaptığı tarih ise dikkatlerden kaçmadı. Bagdasarov'un 18 Mart 2014 Kırım'ın işgalinin yıl dönümünde bu sözleri sarf etmesi Rus yetkililere bir mesaj olarak algılandı.




Bu haber 1408 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haluk Görgün: HÜRKUŞ Uluslararası pazarda benzersiz bir seçenek
Gündem

Haluk Görgün: HÜRKUŞ Uluslararası pazarda benzersiz bir seçenek

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "2027 yılında Türk Hava Kuvvetlerinde HÜRKUŞ filolarını göreceğiz. 2028 yılı sonuna kadar da 55 uçağın tamamını Hava Kuvvetlerimizin envanterine kazandırmayı planlıyoruz. Çok yakında HÜRKUŞ'un ihracat haberlerini sizlerle paylaşmaya başlayacağız" dedi.

Habervitrini14674 Görüntüleme
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 36 kişi tutuklandı
Gündem

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 36 kişi tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bulunduğu helikopterin düşmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 38 şüpheliden 36'sı tutuklandı, 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.

Habervitrini14260 Görüntüleme
Beklenen yağış başladı! Meteoroloji illeri tek tek sıraladı!
Gündem

Beklenen yağış başladı! Meteoroloji illeri tek tek sıraladı!

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan yağışın gece boyunca süreceğini belirterek su baskınlarına karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova ve Sakarya için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Habervitrini9465 Görüntüleme
MASAK'ın FETÖ'cü casusları için hesap vakti
Gündem

MASAK'ın FETÖ'cü casusları için hesap vakti

İstanbul merkezli ve Ankara'yı da kapsayan eşzamanlı operasyonda, MASAK'taki yetkili personel ve taşeron şirket yöneticilerine yönelik düğmeye basıldı. Haklarında adli işlem yürütülen 22 şüpheliden 5'i gözaltına alındı. Yurtdışında firari durumda bulunan 16 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken 1 şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Habervitrini12634 Görüntüleme