Gündem
  • 22.10.2022 22:08

Rus soğukları geliyor

Meteorolojiden 'Rusya soğukları' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün beş günlük hava raporu yayımlandı. Rusya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının bazı kentlerde etkili olması beklenirken, yüksek kesimler için kar uyarısı yapıldı.

Sıcak havaların yerini soğuklara bırakırken, ekim ayının sonlarına doğru bazı illerde kar yağışı başladı.

Rusya'dan inen soğuk hava dalgasıyla sıcak havanın daha da azalması beklenirken, Meteorolojiden yeni bir uyarı geldi.

DOĞU ANADOLU'YA KAR YAĞIŞI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, "Ağrı, Iğdır, Muş, Şırnak, Bitlis çevreleri ile Kars'ın güneyi, Bingöl'ün güneydoğusu, Hakkari'nin batısı ile Van'ın kuzey ve batısında beklenen yağmur ve sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde uyarıda bulundu.

Batman, Mardin, Siirt çevreleri ile Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın doğusunda beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yağış anından kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısı yapıldı.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU YAYINLANDI

Yurda giriş yapan soğuk hava dalgasının etkili olması beklenirken, Meteoroloji 5 günlük raporu yayınladı:

Güncellenme Tarihi : 22.10.2022 22:09

İLGİLİ HABERLER