Gündem
  • 15.4.2021 16:30

Ruslar Tel Rıfat'dan çekiliyor.. YPG panikte

Rusya askerlerini PYD işgalindeki Tel Rıfat'tan geri çektiği belirtildi.

Terör örgütü PYD işgali altındaki Tel Rıfat'ta, gün boyunca Rus askeri güçlerinin hareketliliği yaşandı. Teröristleri koruyan Rus askerlerinin bölgeyi terk ederek Halep’e doğru geri çekildiği iddia edildi.

Barış Pınarı ve Zeytin Dalı Harekat bölgeleri arasında yer alan ve terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin işgalinde bulunan Tel Rıfat'ta askeri hareketlilik yaşanıyor.

Bölgeyi terk ediyorlar

Bölgede, PYD’li teröristlere koruyan Rus güçlerinin hareketliliği yaşanıyor. Gün boyunca bölgeden paylaşılan birçok görüntüde Rus askerlerinin hareket halinde olduğu gözlemlendi.

Teröristlerine Afrin'e saldırılarının merkezi

Rus birliklerinin Halep’e doğru geri çekildiği iddia edildi. Tel Rıfat’taki terörist unsurlar, Suriye Milli Ordusu denetimindeki Afrin'e sık sık saldırı gerçekleştiriyor.

Rusya'nın çekilmesinden saatler sonra | İran yanlısı milisler Halep'in kuzeyindeki Şahba bölgesine girdi

Halep Valiliği - Suriye İnsan Hakları Gözlemevi:

Halep'in kuzey kırsalından SOHR kaynakları, İran yanlısı milislerden oluşan bir askeri birliğin sabahın erken saatlerinde Halep'in kuzeyindeki Şehba bölgesine girdiğini bildirdi. Sütun, ağır ve orta silahlar ile askeri ve lojistik teçhizatı içeriyordu.

Kaynaklara göre bu milisler, Şii cemaatinin yaşadığı Nubl ve Zahraa kasabalarına koruma sağlamak için bölgeye girdiler. İran'ın girişi, Rusların Şehba bölgesindeki mevzilerden çekilmesinden saatler sonra geldi.

Dün, SOHR aktivistleri, Halep'in doğu kırsalındaki Tel Rıfat ve Aştar üslerinden Halep şehrine doğru yola çıkan Rus kuvvetlerinin birkaç sütununu gördüklerini bildirdi.

SOHR kaynaklarına göre, Rus kuvvetleri, Al-Shahbaa bölgesinden çok sayıda Rus zırhlı aracının çekilmesinin yanı sıra iki üsse ait tüm malzemeleri, teçhizatı ve askeri araçları geri çekti. Ancak Rus kuvvetleri bu gelişmelere ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

 

Güncellenme Tarihi : 15.4.2021 16:42

İLGİLİ HABERLER