RÜŞVET KARŞILIĞI MASAJLI FUHUŞ!..
Masaj adı altında fuhuş yapılan 7 ayrı salonun ruhsatının da rüşvetle alındığını belirleyen polisler, çeşitli adreslere baskın yaptı.
Şişli'de fuhuş yapıldığı iddia edilen 7 ayrı masaj salonuna yapılan baskında 60 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan kamu görevlilerinin rüşvet aldığı iddia ediliyor
Şişli’de, fuhuş yapıldığı iddia edilen 7 ayrı masaj salonuna yapılan baskında, polis, zabıta ve doktorlardan oluşan 15 kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı
İstanbul Şişli’de bulunan bazı masaj salonlarında fuhuş yapıldığı ve bazı kamu görevlilerinin bunlara göz yumdukları ihbarı üzerine Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce çalışma başlatıldı.
Bir yıl boyunca yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adres ve kişilere yönelik olarak dün gece eşzamanlı operasyonlar başlatıldı. Şişli’de bulunan 7 ayrı masaj salonu ile çok sayıda adreste düzenlenen operasyonlarda, aralarından polis, zabıta ve doktorlardan oluşan 15 kamu görevlisi ve 17 kadının da aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.
Ayrıca, masaj salonlarında bulunan 20 erkek müşteri ile burada sigortalı olarak çalıştırıldıkları belirlenen 35 masöz kadının ifadesine başvuruldu. Gözaltına alınan 60 kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolüne geçirildikten sonra Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.
Gözaltındaki kişilerin evleri ile onlarla bağlantılı olabileceği düşünülen 31 ayrı adreste halen aramaların sürdüğü öğrenildi. Gözaltındaki kamu görevlilerinin rüşvet karşılığında ruhsat işlemlerinde yardımcı oldukları, fuhuş yapılmasına göz yumdukları ve kadınların doktor kontrolünde usülsüzlük yaptıkları belirlendi.
Bu arada, aramalarda ele geçirilen müşteri listelerinin bulunduğu ajandaların da incelendiği ve burada adı geçen kişilerin ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.