Asayiş
  • 27.8.2022 11:59

Rüşvetçi polisler sahte tutanakla suçüstü yakalandılar

İSTANBUL Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser ve iki polis memuru, uygulama sırasında vatandaştan 10 bin lira rüşvet talep etti. Aldıkları rüşvet sonrası vatandaşın ihbarıyla aynı gün gözaltına alınan görevli memurlar, hazırladıkları sahte tutanakla kendilerini aklamaya çalıştı. Rüşveti banka havalesiyle alan polisler, tutuklanarak cezaevine gönderilirken haklarında dava açıldı.

Rüşvetçi polisler, haklarında dava açılmasını önlemek için sahte tutanak düzenledi ama tutuklanmaktan kurtulamadı. 29 yaşındaki Oğuzhan K., Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde komiser olarak görev yapıyordu. Geçtiğimiz 17 Kasım günü komiser, Burak Y. ve Çağrı K. isimli iki polis memuruyla trafik uygulaması yapıyordu.

'Göçmen kaçakçısı mısın?'

Akşam saatlerinde 16 R.. plakalı bir aracı durduran görevliler, sürücü Kerim N.'nin ehliyetinin olmadığını tespit etti. İddiaya göre araçtaki 6 kişi olduğunu gören, komiser sürücüye, 'Göçmen kaçaklığı mı yapıyorsun' diyerek tepki gösterdi.

Rüşvet pazarlığına oturdu

Çevirmenin olduğu kısımdan daha uzak bir yere götürülen Kerim G.'ye aracın bağlanacağını söyleyen komiser, yine iddiaya göre sürücüden rüşvet talep etti. Çalıştığı şirketin sahibi olan amcası Mehmet Nezir G.'den para isteyeceğini söyleyen Kerim, polislerle rüşvet pazarlığına oturdu. Kerim G., polislerle 10 bin liraya anlaştı.

Rüşveti banka havalesi olarak aldılar

Kerim G., aradığı amcasına olay yerine paralarla birlikte gelmesini söyledi. Bir süre sonra amca Mehmet Nezir, yeğenini arayarak 10 bin lirayı ayarlayamadığını 8 bin lira bulduğunu söyledi. Polisler ise ayarlanan parayı kabul etmedi. Bunun üzerine amca-yeğen kredi limitlerini zorlayarak polislerin istediği parayı ayarladı ve banka üzerinden parayı polis memuruna gönderdi.

Dekontla gidip şikayetçi oldu

Ardından polis merkezine giden Mehmet Nezir G. ve Kerim G., rüşvet isteyen polislerden şikayetçi oldu. Banka dekontlarını delil olarak sunan amca-yeğen, polislerin cezalandırılmasını istedi. Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, trafik çevirmesi yapan görevli polisler aynı gün gözaltına alındı.

Sahte tutanak hazırladılar

Komiser, kendisini ihbar eden amca-yeğen hakkında tutulan tutağın delil olarak sunsa da tutanakların sahte şekilde doldurulmuş olduğu belirlendi. İfadelerinde suçlamaları reddeden 2 polis memuru ve bir komiser, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görevli polis memurları hakkında, 'Rüşvet almak ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından dava açıldı. Dava, Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Güncellenme Tarihi : 27.8.2022 18:35

İLGİLİ HABERLER