Dünya
  • 2.3.2024 13:49

Rusya Kırım Köprüsü'nü bombalayan Alman subayları yakaladı.. ses kayıtları elimizde

Üst düzey Rus isim açıkladı: Alman subayların planı ifşa oldu! ‘Elimizde ses kayıtları var!’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen, Rus devlet televizyonu RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rusya Ukrayna savaşına fiilen dahil olan ülkelerin tespit edildiğini açıklayan Simonyan, Alman subaylarla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

RT boss Margarita Simonyan eclipses Hillary Clinton on Forbes power list

İki yılı geride Bırakan Rusya Ukrayna savaşında gerilim yükselmeye devam ediyor. Kremli sık sık Batılı ülkeleri savaşa dahil olmakla suçlarken geçtiğimiz günlerde AB ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeleri gündeme gelmişti.

Huge explosion destroys part of bridge linking Russia and Crimea

Ne var ki bu öneri birçok ülke tarafından reddedildi. Rus cephesinden gelen açıklamalarda, AB ülkelerinin asker göndermesi halinde savaşın sınırlarının genişleyeceği açıkça ifade edilirken çarpıcı bir iddia daha ortaya çıktı.

Russia's FSB arrests eight for Crimean Bridge bombing | Reuters

"SES KAYITLARI ELİMİZDE!"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın isim, Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman ordusundan üst düzey subayların Kırım Köprüsü'ne saldırıyı istişare ettiği bir ses kaydına ulaştığını açıkladı.

KIRIM KÖPRÜSÜ DETAYI

Telegram hesabından açıklama yapan Simonyan, "Tam da (Almanya Başbakanı) Scholz'un NATO'nun Ukrayna çatışmasına katılmadığını ve katılmayacağını söylediği gün apoletli yoldaşlar bana son derece ilginç bir şey aktardı. Bu çok ilgi çekici kayıtta, yüksek rütbeli Alman subaylar Kırım Köprüsü'nü nasıl bombalayacaklarını (dikkat!) tartışıyor" ifadelerini kullandı.

Massive blast cripples parts of Crimea-Russia bridge, in blow to Putin's  war effort | CNN

Söz konusu subayların saldırıyı Almanya'yı töhmet altında bırakmayacak şekilde nasıl gerçekleştireceklerini tartıştıklarını kaydeden Simonyan, 40 dakikalık kayıtta çatışmada uzun süredir yer alan ABD'li ve İngiliz askerlerinin de adının geçtiğini belirtti.

"BUNU YAYINLAMAK İSTİYORUM"

Simonyan, "O kadar eğlenceli bir materyal ve ses ki, bunu gerçekten yayınlamak istiyorum. Takipçilerimi sevindirmek" sözlerini kullanırken, Almanya'nın Moskova Büyükelçisi'ne, Almanya Dışişleri Bakanı'na ve bizzat Başbakan Olaf Scholz'a bu durumla ilgili resmi gazetecilik talebinde bulunacağını vurguladı.

Simonyan, "Bunu nasıl anlamalıyız? Rusya'nın Almanya'ya geçen sefer Rus köprülerindeki patlamaların Berlin için nasıl sonuçlandığını aktif bir şekilde hatırlatmasının zamanı gelmedi mi? Medya kuruluşlarınızdan gelen tüm taleplerde olduğu gibi, bunun cevabını bugün öğlene kadar görmek isterim. Aksi takdirde yarın ne olacağı belli olmaz" ifadelerine vurgu yaptı.

 

Güncellenme Tarihi : 2.3.2024 13:57

İLGİLİ HABERLER