Dünya
  • 10.12.2023 22:47

Rusya Ukrayna ordusunu duman etti.. Cephane, topçu mühimmat deposu, askeri teçhizat ve yakıt depoları vuruldu

Rusya'dan son dakika Ukrayna açıklaması! Orduya ağır darbe

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 3-8 Aralık'ta, yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçları (İHA) ile Ukrayna ordusunun askeri havaalanının altyapısına yönelik saldırı düzenlediklerini söyledi.

Konaşenkov, Rus ordusunun, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetlerine ilişkin başkent Moskova'da açıklamalarda bulundu.

'UKRAYNALI ASKERLERİN KONUŞLANDIĞI MERKEZLER VURULDU'

Rusya Silahlı Kuvvetlerinin, Ukrayna'da askeri unsurları vurmaya devam ettiğini belirten Konaşenkov, "Rusya Silahlı Kuvvetleri, 3-8 Aralık'ta, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin askeri havaalanı altyapısına yönelik yüksek hassasiyetli silah ve İHA'lar ile 30 seri saldırı düzenledi. Cephane, topçu mühimmat deposu, askeri teçhizat ve yakıt depoları vuruldu. Ayrıca, Ukraynalı askerlerin konuşlandığı merkezler vuruldu." dedi.

RUSYA UKRAYNA ORDUSUNA AĞIR DARBE VURDU

Hafta içinde Ukrayna'ya ait 3 "Mig-29" ve "Su-25" tipi savaş uçağı ile "Mi-8" tipi helikopterin, Rus hava savunma sistemlerince vurulduğunu aktaran Konaşenkov, "Hafta içinde 12 Ukraynalı asker esir alındı." ifadesini kullandı.

İgor Konaşenkov, "Askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 550 uçak, 257 helikopter, 9 bin 577 insansız hava aracı, 442 hava savunma füze sistemi, 13 bin 894 tank ve zırhlı araç, 1188 çok namlulu roketatar, 7 bin 279 obüs ve havan topu ile 16 bin 56 özel askeri araç imha edildi." diye konuştu.

Ukrayna'nın Krasny Lima bölgesindeki günlük kayıpları 50 askeri buluyor - Rus üst düzey yetkilileri

Bunun dışında Rus güçleri, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Serebryanka yerleşim yeri yakınlarında Ukrayna Ulusal Muhafızlarına ait 31'inci tugayı vurdu.Rusya savunma bakanlığı, Rus kuvvetlerinin Krasny Liman bölgesinde Ukraynalı bir saldırı grubunun saldırısını püskürttüğünü ve Ukrayna'nın günlük kayıplarının 50 askere ulaştığını söyledi.

"Krasny Liman bölgesinde, topçu tarafından desteklenen Rus Savaş Grubu Merkezi birimleri, Ukrayna ordusunun 67. mekanize tugayına ait bir saldırı grubunun Serebryansky ormanlığı yakınında yaptığı saldırıyı püskürttü. <…> Düşman kayıpları 50 asker ve iki arabaya kadar çıktı, " o dedi.

Rus kuvvetleri güney Donetsk bölgesinde dört Ukrayna tugayını vurdu

Rusya savunma bakanlığı, Rus kuvvetlerinin güney Donetsk bölgesinde dört Ukrayna tugayı ve savaş aracını vurduğunu, Ukrayna'nın kayıplarının 80'e yakın asker olduğunu söyledi.

"Güney Donetsk bölgesinde, Rus Savaş Grubu Doğu'nun topçu desteğindeki birimleri, Ukrayna ordusunun 79. taarruz ve 58. motorlu piyade tugaylarının insan gücü ve araçlarının yanı sıra, yerleşim yerleri yakınındaki 102. ve 128. toprak savunma tugaylarını vurdu. Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Novomikhailovka, Novodonetskoyr, Nikolskoye ve Staromayorskoye ile Zaporozhye Bölgesi'ndeki Chervonoye" dedi.

Bakanlığa göre Ukrayna 80 kadar asker ve iki arabayı kaybetti. Bunun dışında Rus kuvvetleri Ukrayna'nın Akatsiya ve Gvozdika kundağı motorlu topçu birliklerini imha etti.

Güncellenme Tarihi : 10.12.2023 23:59

İLGİLİ HABERLER