Dünya
  • 2.4.2024 12:11

Rusya Ukrayna'nın en büyük termik santralini yok etti

Rusya'nın Ukrayna enerji sistemine yönelik en büyük saldırısı sırasında Kharkov bölgesindeki Zmievskaya Termik Santrali tamamen yıkıldı. Ülkenin en büyüklerinden biri olarak kabul edildi - şimdi onun yerinde sadece kalıntılar var.

 

İstasЗмиевская ТЭС полностью разрушена - Центрэнергоyondaki tüm ekipmanlar imha edildi, yardımcı tesisler hasar gördü. Enkaz temizleniyor ve hasar tespiti yapılıyor.

“İnsanlar altı ayını onarımlara harcadılar ve imkansızı başardılar. Ve elbette her şeyin boşa gittiğini görünce vazgeçmişiz gibi görünebilir. Ama bu takımda değil”  dedi Ukrayna Enerji Bakanı  German Galushchenko .

Ukraynalı yetkililer, 22 Mart'ta Rusya'nın saldırısı sonucunda ülkenin en büyük termik santrallerinden birinin yıkıldığını bildirdi.

Ana hissedarı ülke hükümeti olan Ukraynalı enerji şirketi Centrenergo, Rusya'nın bombardımanı sonucunda Kharkov yakınlarındaki Zmievskaya termik santralinin tamamen yok edildiğini bildirdi .

Предприятие больше не работает

Ukrayna'nın beşinci büyük termik santrali olan Chuguev kenti yakınlarındaki Zmievskaya termik santraline 30 Mart'ta saldırı düzenlendi.

Bu gün, Rus ordusu Ukrayna'nın enerji altyapısına büyük bir saldırı başlattı . Kharkov neredeyse tamamen güçsüzdü.

Enerji Bakanı German Galushchenko'nun dünkü ziyaretinin ardından Centerenergo temsilcileri, enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiği istasyonun durumu hakkında şunları söyledi: “Tüm üniteler imha edildi, yardımcı ekipmanlar hasar gördü. Yıkımın derecesi tamdan önemliye kadar değişir.”

Zmievskaya Termik Santrali zaten Eylül 2022'de ateş altına alındı , orada yangın çıktı.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2024 12:20

İLGİLİ HABERLER