Gündem
  • 6.12.2022 18:44

Rusya Ukrayna'ya füze yağdırdı..

Rusya-Ukrayna cephesinde baş döndüren gelişmeler! Bir saldırı daha...

Dün iki stratejik hava üssüne saldırı düzenlenen Rusya, bugün güne yine bir saldırı haberi ile başladı. Rusya'nın güneybatısındaki Kursk kentinde yer alan bir havaalanı insansız hava aracıyla hedef alınırken, Rusya Devlet Başkanı Putin üst düzey yetkililerle 'iç güvenlik' toplantısı yaptı. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski bugün dikkat çeken bir ziyaret gerçekleştirdi.

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşı 10. ayında devam ediyor. Bölgede bir süredir savunma pozisyonunda olan Rus askerlerinin, kritik bölge Herson'dan çekilmesi ile savaş yeni bir evreye girerken Rusya iki gündür peş peşe gelen Saldırı haberleri ile sarsılıyor.

RUSYA'DAN 70 FÜZE SALDIRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın dün akşam Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine 70 kadar füze saldırısı düzenlediğini, 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve elektrik şebekesinin zarar gördüğünü açıkladı. BUGÜN BİR SALDIRI DA KURSK’TA 

Öte yandan Rusya’nın Ukrayna sınırına yakın Kursk kentinin valisi Roman Starovoyt bu sabah Kursk’taki bir petrol deposuna drone ile saldırı yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti;

“Bir insansız hava aracı saldırısı sonucunda, Kursk havaalanı bölgesinde bir petrol depolama tankı alev aldı. Can kaybı olmadı. Yangın lokalizedir. Tüm istihbarat teşkilatları olay yerinde.”

GÖRÜNTÜLER GELDİ: PATLAMA GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI

Sosyal medyaya düşen görüntülerde, gece gökyüzünü aydınlatan büyük bir patlama ve ardından Ukrayna sınırından 280 km uzaktaki havaalanında çıkan büyük yangın görünüyor.

Görgü tanıklarının ifadeleri ve bölgeden gelen görüntülere göre, gün doğarken alandan yükselen siyah duman hala görülüyordu.

DÜN DE 2 SALDIRI OLMUŞTU

Rusya’nın Ukrayna sınırına 350 km uzaklıktaki iki stratejik hava üssü dün İHA saldırısına uğradı. Engels hava üssüne düzenlenen İHA saldırısında Rusya’nın nükleer silah da taşıyabilen TU-95 tipi iki uçağının hasar gördüğü bildirildi. Diğer saldırı ise Moskova hava savunmasının üssü olan Dyagilevo Havalimanı oldu.

PUTİN'DEN KRİTİK TOPLANTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Rusya iç güvenliği konusunu tartışmak için üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

Kremlin'den de insansız hava aracı saldırılarına ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada söz konusu saldırıların ülke için tehlike oluşturduğu belirtildi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov gazetecilere verdiği demeçte, "Ukrayna rejiminin bu tür terör eylemlerine devam etmesi elbette bir tehlike faktörüdür" ifadelerini kullandı.
 

Güncellenme Tarihi : 6.12.2022 19:53

İLGİLİ HABERLER