Gündem
  • 29.9.2022 13:32

Rusya'dan şok eden açıklama.. Erdoğan Putin'i arayacak

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov 29 Eylül'de gazetecilere verdiği demeçte, Rusya'ya yeni bölgelerin girişiyle ilgili anlaşmaların imzalanması töreninin 30 Eylül günü saat 15:00'te Grand Kremlin Sarayı'nda gerçekleşeceğini söyledi.

Peskov, bununla bağlantılı olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "hacimli" bir konuşması olacağını , ancak bunun Federal Meclis'e bir mesaj olmadığını vurguladı.

Rusya'dan son dakika açıklaması: Yeni bölgeler için imzalar atılacak!

 Kremlin Sözcüsü Peskov, "30 Eylül’de yeni bölgelerin Rusya’ya katılmasına ilişkin Kremlin’de imza töreni düzenlenecek." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu akşam Putin ile görüşeceğini açıkladı.

23-27 Eylül tarihleri ​​arasında Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri (DNR ve LNR) ile Zaporozhye ve Kherson bölgelerinde referandumlar yapıldı.

DPR'de, bölge sakinlerinin% 99,23'ü Rusya'ya katılmak için oy kullandı, LPR'de - vatandaşların% 98,42'si, Kherson bölgesinde -% 87,05 ve Zaporozhye bölgesinde -% 93,11.

Donbass cumhuriyetlerinin başkanları , bölgelerin Rusya'nın bir parçası olması için Putin'e bir çağrı iletmek üzere Moskova'ya gittiler .

28 Eylül'de Peskov, Donbass cumhuriyetlerinin yanı sıra Zaporozhye ve Kherson bölgelerinin Rusya'ya girmesinden sonra Rus bütçesinin sosyal yükümlülüklerin yüküne dayanacağına dair güvence verdi .

27 Eylül'de Putin , Donbass'taki insanları kurtarmanın Rusya için bir öncelik olduğunu söyledi .

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türk lider Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesinin hazırlandığını söyledi. Bunu 29 Eylül'deki bir brifingde belirtti.

Rus meslektaşı ile Ukrayna krizini çözme sorununu görüşmeyi beklediğini belirtti. Aynı zamanda, kurtarılmış topraklarda yapılacak referandumların çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesine engel olabileceğini de sözlerine ekledi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 29.9.2022 13:45

İLGİLİ HABERLER