
Rusya'yı sarsan rüşvet skandalı
Moskova'daki Basmannıy Mahkemesi'nin rüşvet almak suçlamasıyla hakkında ev hapsi kararı verdiği Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından görevinden alındı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yolsuzlukla suçlanan Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev'in güven kaybı nedeniyle Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından görevden alındığını açıkladı.
Ulyukayev hakkında devlet petrol şirketi Rosneft'in, bir diğer petrol şirketi Başneft'in hisselerini satın alabilmesi için bakanlık adına olumlu görüş bildirmesi karşılığında rüşvet aldığı gerekçesi ile resmen suçlama yöneltilmişti. Ulyukayev, 1990'dan beri Rusya'da gözaltına alınan ilk yüksek düzey yetkili olmuştu.
‘BAKANIN SUÇUNU KANITLAYAN SOMUT DELİLLER VAR’
Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, bakanın suçunu kanıtlayan somut delillere sahip olduklarını belirterek, “Aralarında operasyon sırasında ele geçirilen materyaller, ses ve görüntü kayıtları, kanunlara uygun olarak alınan tanık ifadeleri yer alıyor ama soruşturma devam ettiğinden şu anda bu delilleri açıklayamıyoruz” diye açıkladı. Petrenko, tüm delillerin mahkeme tarafından kabul edildiğini de sözlerine ekledi.